GTO, Gaziantep mutfağını Oxforda taşıdı

GTO, Gaziantep mutfağını Oxforda taşıdı -Dünyanın ünlü yemek yazarları, gurmeler, gazeteciler ve uzmanlarının katıldığı Oxford Yemek ve Aşçılık Sempozyumunun gala yemeğinde Gaziantep yemekleri sunuldu


GAZİANTEP (A.A) - Dünyanın ünlü yemek yazarları, gurmeler, gazeteciler ve uzmanların katıldığı Oxford Yemek ve Aşçılık Sempozyumunun gala yemeğinde Gaziantep yemekleri sunuldu.
     Gaziantep Ticaret Odasından yapılan açıklamaya göre, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Oxford Yemek ve Aşçılık Sempozyumunun bu yılki gözdesi Gaziantep mutfağı oldu. 6-8 Temmuz 2012 tarihleri arasında Oxford St. Catherine Collegeda düzenlenen sempozyumda Gaziantep Ticaret Odası liderliğinde Gaziantep mutfağının en güzel örnekleri tanıtıldı.
     Gaziantep Ticaret Odası, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Gaziantep İl Özel İdaresi ile Mutfak Dostları Derneği işbirliğiyle yürütülen Gastronomi Dünyasının Gaziantep Mutfağını Keşfi projesi kapsamında, Gaziantep mutfağını İngilterede 6-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Oxford Yemek ve Aşçılık Sempozyumunda tanıttı.
     1981 yılından beri düzenlenen ve bu yılki teması Dolmalar ve sarmalar olarak belirlenen sempozyumda, Gaziantep mutfağı zengin bir mönü ile dünyanın önde gelen gurmelerine, gastronomi yazarlarına, şeflerine ve tarihçilerine tanıtıldı. Sempozyumun en önemli günü olan 7 Temmuz Cumartesi akşamı gala yemeğinde sunulan Gaziantep yemekleri duayenler tarafından büyük beğeni topladı.
     İçli köfte, dolma, sarma, firikli acur dolması, peynir böreği, şöbiyet, burmalı kadayıf, oolama gibi Antep mutfağından en güzel örneklerin yer aldığı gala yemeğinde ayrıca katılımcılara Gaziantep Ticaret Odası tarafından İngilizce ve Türkçe hazırlanan Güneşin ve Ateşin Tadı: Gaziantep Mutfağı isimli kitap ve kutnu keselerde fıstıklı muska gibi çeşitli hediyeler de verildi.
     Gaziantep Ticaret Odasının dünyanın en önemli yemek sempozyumlarından biri olan Oxford-a dahil olmasında emeği geçen yemek yazarı-araştırmacı Aylin Öney Tan, altıncı kez bu sempozyumda konuşmacı olarak yer alarak katılımcılara Gaziantep mutfağı hakkında da bilgi verdi.
     Proje kapsamında, Gaziantep mutfağının ve yemek kitabının tanıtımı Torinoda ekim ayında düzenlenecek fuarda ve İstanbulda yemek yazarları ile gurmelere yönelik tanıtım organizasyonuyla devam edecek.
     Açıklamada, Oxford Yemek ve Aşçılık Sempozyumunun ilk olarak 1981 yılında düzenlendiği, sempozyum her yıl dünyanın birçok ülkesinden gelen yemek yazarları, şefleri, gurmeleri ve tarihçilerinden oluşan 200den fazla kişiyi bir araya getirdiği, sempozyum kapsamında her yıl 30 ile 40 arasında bildiri yayınlandığı bildirildi.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber GTO, Gaziantep mutfağını Oxforda taşıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER