Gülşehirde fırınlar denetlendi

Gülşehirde fırınlar denetlendi


NEVŞEHİR (A.A) - Gülşehir Sağlık Grup Başkanlığı Hıfzıssıhha Kurulu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, Gülşehirde faaliyet gösteren ekmek ve pide fırınlarını denetledi.
     Sabah saatlerinde başlatılan denetimlerde önceden uyarılan ekmek fırınlarının uyarılara uyup uymadıkları kontrol edildi.
     Pide fırınlarını da denetleyen hıfzıssıhha kurulu yetkilisi Mehmet Özkan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü mühendisi Alper Savaş Nazlım ve belediye zabıtası Atakan Kılıçkayadan oluşan ekip, gittikleri fırınlarda hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını, gramaj, tuz ve kepek oranlarının doğru olup olmadığını denetlediler. Yetkililer, fırın sahiplerine yeni çıkan yasayla ilgili de bilgi aktardılar.
     Denetlemenin rutin bir şekilde devam edeceğini anlatan Özkan da, denetimlerin sık sık yapılacağını belirtti. İlçede faaliyet yürüten ekmek ve pide fırınlarının yönetmeliğe uymalarını konusunda denetlediklerini ifade eden Özkan, kurallara uymayanlara yasal cezai işlem uygulayacaklarını kaydetti.
     Son günlerde gelişen gokart olayı ile ilgili yeni yönetmelik çıktığını, bu yönetmelik çerçevesinde gokart, lunapark ve normal parklardaki oyun ve spor aletlerin de denetleyeceklerini belirten Özkan, halkın sağlığı ile alakalı gerekli önlemlerin alınmasına dikkat edilmesini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Dilaver Can
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Gülşehirde fırınlar denetlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER