Gülşehir MYOda, 1. Dünya Savaşında Sarıkamış

Gülşehir MYOda, 1. Dünya Savaşında Sarıkamış Olayı konferansı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Gülşehir Meslek Yüksekokulu tarafından 1. Dünya Savaşında Sarıkamış Olayı konulu konferansı verildi.
     Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen NEÜ Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlyas Gökhan, Tarih Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kürşat Koçak, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oğuzun konuşmacı olarak katıldığı konferansı, Gülşehir Kaymakamı Abdullah Özadalı, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahattin Bayram da takip etti.
     Sarıkamış olayının bilinmeyen yönlerini anlatan konuşmacılar, genel olarak Sarıkamış olayının bir yenilgi değil, kendini feda etme destanı olduğu vurgularken, Gülşehir Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteri izleyenlere duygulu anlar yaşattı.
     Gülşehir MYO Müdürü Öğretim Görevlisi Dr. Mehtap Aracı, bilimsel ve kültürel etkinliklerin devam edeceğini ifade ederek, katılımcıları, okulları tarafından 22 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan 2. Geleneksel Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne de davet etti.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Gülşehir MYOda, 1. Dünya Savaşında Sarıkamış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER