Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rizede:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rizede: "Aile ne kadar güçlü olursa, bu ailelerden oluşan toplumlar da o kadar güçlü olur. Onun için milletimizin huzuruna çıktığımızda önümüze güçlü toplum diye hedef koyduk" (Fotoğraflı-Gör


RİZE (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Aile ne kadar güçlü olursa bu ailelerden oluşan toplumlar da o kadar güçlü olur. Onun için milletimizin huzuruna çıktığımızda önümüze güçlü toplum diye hedef koyduk" dedi.
     Bakan Yazıcı, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlunun oğlu Bayram Ali Sütlüoğlu ile Derya Karagülmez çiftinin, Ardeşen Belediyesi Düğün Salonunda düzenlenen nikah törenine katıldı.
     Burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin, aileye gerçekten büyük önem verdiğini ifade eden Yazıcı, Aile, bizim toplumsal yapımızın en temel ünitesidir. Aile ne kadar güçlü olursa, bu ailelerden oluşan toplumlar da o kadar güçlü olur. Onun için milletimizin huzuruna çıktığımızda önümüze güçlü toplum diye hedef koyduk" diye konuştu.
     Yazıcı, güçlü toplumu, güçlü ailelerin, bireylerin oluşturduğunu belirterek, "İnsan hayatında çok özel günler var. Sözlülük, nişan ve nikah. Nikah çok önemli, özel bir akit. İnsanlar iradelerini birleştirir, imzayla teyit eder. Evlenme akdi gerçekleşir, hukukta birçok işlem kayıt altında olur. Hukukta vekaletle yapamayacağınız tek işlem evlenme akdidir. Hukuk buna müsaade etmez" değerlendirmesinde bulundu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın üç çocuk önerisine de değinen Bakan Yazıcı, "Bunu herkes biliyor. Ciddi bir konu. Araştırmalar da istatistikler de Başbakanımızın bu önerisinin, güçlü bir toplum olma bakımından ne kadar hayati önem taşıdığını tescil ediyor" dedi.
     Gençlere önerilerde bulunan Yazıcı, "Olası birlikteliğiniz süresince birinizin sesi yükselirse diğeri sesini yükseltmesin. Bu işin anahtarı budur. Böyle devam ederlerse uzun yıllar mutlu kalırlar" ifadesini kullandı.
     Bakan Yazıcı, Sütlüoğlu-Karagülmez çiftini kutlayarak, hediye verdi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rizede: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER