AK Parti Malatya Milletvekili Öz:

AK Parti Malatya Milletvekili Öz: "CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onançın farklı düşüncesini paylaştığı için partideki görevinden istifa etmek zorunda kalmasını bir demokrasi ayıbı olarak görüyorum"


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onançın farklı düşüncesini paylaştığı için partideki görevinden istifa etmek zorunda kalmasını bir demokrasi ayıbı olarak görüyorum" dedi.
     Öz, AK Parti Malatya İl Başkanlığı Toplantı Salonunda düzenlediği halk gününde basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.
     Malatyada kayısıda yaşanan don ve dolu zararlarının mayıs ayı sonu veya haziran ayı başında netleşmesinin beklendiğini belirten Öz, bu tarihten sonra gerek Tarım Kredi Kooperatifi gerekse Ziraat Bankasına olan borç erteleme konusunun gündeme geleceğini kaydetti.
     Öz, AK Parti olarak her zaman üreticilere sahip çıktıklarını dile getirdi.
     Bir basın mensubunun, Gülseren Onançın, CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Öz, şöyle konuştu:
     "CHP, bazı konuları kendi içinde tartışabilir ancak kamuoyuna tek bir söylemle çıkmalarının ülkenin menfaatine olacağı kanaatindeyim. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onançın farklı düşüncesini paylaştığı için partideki görevinden istifa etmek zorunda kalmasını bir demokrasi ayıbı olarak görüyorum."
     Çözüm sürecine değinen Öz, şöyle devam etti:
     "Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet diyoruz. Milletin tanımını da iyi yapmamız gerekiyor. Millet deyince bu ülkede yaşayan bütün etnik yapıları ve farklı inançlarda olanları kastediyoruz. Şehit ve gazileri incitecek hiçbir eylemin içinde olmayan partimiz, bundan sonra da olmayacaktır. 30 yıldır süren silahlı mücadele sonunda kimse kan akmasını istemiyor. Muhalefet partileri içinde, yani CHP ve MHPde çözüm sürecine katkı sunmak isteyen birçok insan vardır. CHP Genel Başkanı da çözüm noktasında kanaat belirtti ancak sonra viraj yapıldı, anlamadık. CHPyi, ana muhalefet partisi olarak yanlışlıkları ortaya koyan ve doğrulara da destek veren parti olarak görmek istiyoruz. Hasta ölüm yatağında. Mutlaka iyileşmesi gerekiyor. Bizim elimizdeki ilacı içtiğinde iyi olacak diyoruz. Muhalefet ise eleştireceğine önerisini ortaya koymalıdır."
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber AK Parti Malatya Milletvekili Öz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER