Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: -Türkiyeye hizmet anlayışımızla hiçbir zaman coğrafi ayrım yapmadık, etnik ayrıma hiçbir zaman iltifat etmedik, o yanlışlığa düşmedik


GAZİANTEP (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiyeye hizmet anlayışımızla hiçbir zaman coğrafi ayrım yapmadık, etnik ayrıma hiçbir zaman iltifat etmedik, o yanlışlığa düşmedik dedi.
     Yazıcı, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde, AK Parti iktidarı döneminde eğitim ve sağlıkta yapılan yeniliklerle engellilere verilen haklara değindi.
     Çözüm sürecine ilişkin de konuşan Yazıcı, şunları kaydetti:
     Yurdumuzun en önemli sorunu, inşallah terör belasından da Türkiyeyi kurtarırız. O hedefe odaklanmışız. Oraya doğru yürürken, onu sağlama bağlamında her kimin ne katkısı varsa fazla bir şey söylemeden o katkıyı Türkiyeye sağlamanın gayreti içindeyiz. Kimse sizin aklınızı çelmesin. Biz milletimizin yüzünü yere baktıracak ya da milletimizin yüzüne baktığımız zaman yüzümüz kızaracak hiçbir icraatın içerisinde olmadık, olmayız. O değerler bizim için önemli. Türkiyeye hizmet anlayışımızla hiçbir zaman coğrafi ayrım yapmadık, etnik ayrıma hiçbir zaman iltifat etmedik, o yanlışlığa düşmedik. Hizmet derken Türkiyenin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi demedik, Türkiye diyerek yaptık.
    
     -Perakende sektörüyle ilgili yeni yasa hazırlığı-
    
     Güneydoğu Anadolu ihracatçı Birlikleri (GAİB), Dünya TV ve Karagöz Caddesindeki esnafı da ziyaret eden Yazıcı, iş yeri sahipleriyle sohbet ederek sıkıntılarını dinledi.
     Perakende sektörüyle ilgili yeni bir yasanın gündemde olduğunu dile getiren Yazıcı, yasaya ilişkin şu bilgileri verdi:
     Daha önceki hükümetler zamanında, konuyla alakalı tasarı meclise sevk edildi ancak sürenin yetmemesinden dolayı tasarı kadük hale geldi. Tasarı şu anda bizim de bakanlığımızın gündeminde. O alan gerçekten düzenlemeye muhtaç bir alan. Bu konuda hem alışveriş merkezi işleticilerinin, hem de esnaf ve sanatkarlarımızın talepleri var. Elbette ki hedef kitlenin görüş ve kanaatlerini dikkate almak suretiyle tasarıya son şeklini vereceğiz.
     Bakan Yazıcıya Vali Erdal Ata, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile kurum müdürleri ve daire amirleri de eşlik etti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER