Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: Biz milletimize güvendik, onlar bize güvendi. 3 Kasım 2002de tek başına iktidar olduk, Türkiyeyi muazzam bir değişime uğrattık


SAMSUN (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Biz milletimize güvendik, onlar bize güvendi. 3 Kasım 2002de tek başına iktidar olduk, Türkiyeyi muazzam bir değişime uğrattık dedi.
     Yazıcı, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Samsunda, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.
     Burada partililerle sohbet eden Bakan Yazıcı, AK Partinin kuruluş sürecinde, zor dönemlerden geçtiğini belirtti.
     Türkiyenin siyasi tarihinde çalkantılı dönemlerin çok olduğunu ifade eden Yazıcı, şunları söyledi:
     Antidemokratik süreçler, süreç örnekleri çokça var ama bizim milletimiz, feraset sahibidir. Sezgileri çok güçlüdür. O süreçlerde kalkıp sokağa dökülüp tepki koymamış ama yeri ve zamanı geldiğinde mührünü çak diye vurmuştur. 1950 seçimleri böyledir, 1983 böyledir, 3 Kasım 2002 seçimleri böyledir. Onu ben çok önemsiyorum ve bu üç tarihin liderlerine bakın: Menderes, Özal ve Erdoğan... Son birkaç seçimde kullandık. Milletin adamları diye üçü bir arada afiş vardı. Dolayısıyla biz milletimize güvendik onlar bize güvendi. 3 Kasım 2002de tek başına iktidar olduk, Türkiyeyi muazzam bir değişime uğrattık ama değişim bir alanda bir konuda değil, sınırlı bir alanla ilgili değil topyekun Türkiye bir değişime girdi.
     Toplantı basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Fatma Kalay - Mustafa Çavuş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER