Gümülcine Seçilmiş Müftüsü Şerif:

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü Şerif: -Yunanistandaki marjinal gruplar Batı Trakyalı gençleri tahrik ediyor


BURSA (A.A) - Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Yunanistandaki marjinal gruplar Batı Trakyalı gençleri tahrik ediyor dedi.
     Şerif, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesine yaptığı ziyarette, ekonomik krizin Yunanistan üzerinde büyük etkiler bıraktığını belirtti.
     Yunanistanda son dönemde önemli gelişmeler yaşandığını anlatan Şerif, Yunan meclisine marjinal gruplar girdi. Yunanistandaki bu marjinal gruplar, Batı Trakyalı gençleri tahrik ediyor. Bu gruplar Türklerin bulunduğu bölgelerde nutuklar atıyor. Tahriklere karşı gençlerimizi hutbelerle uyarmaya ve sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Yunan meclisindeki Yeni Yunanlılar Partisinin hükümet sözcüsü de sürekli Batı Trakyayı meclis gündemine taşıyor. Bizler Yunan emniyet güçlerine tansiyonun düşürülmesi konusunda harekete geçmeleri gerektiğini söyledik. Sağ olsunlar duyarlı davranıp gençler arasında atışmaların önüne geçtiler diye konuştu.
     Gümülcinede görev yapan iki müftülüğün olması konusuna da değinen Şerif, Seçilmiş Gümülcine Müftülüğü olarak birlik ve beraberliği sağlamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer/Harun Kaymaz
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Gümülcine Seçilmiş Müftüsü Şerif: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER