Gümüşhacıköy Kaymakamlığınca Muharrem iftarı düzenlendi

Gümüşhacıköy Kaymakamlığınca Muharrem iftarı düzenlendi


AMASYA (A.A) - Gümüşhacıköy ilçesinde, Kaymakamlık tarafından Muharrem ayı iftarı düzenlendi.
     Öğretmenevinde düzenlenen iftar yemeğine, Kaymakam Serdar Kartal, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Özgür Çelik, Belediye Başkanı Mustafa Saatcı, Emniyet Müdürü Tamer Yiğit, İlçe Müftüsü Muharrem Gül, Alevi dedesi Şafak Çoşkun, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, köy ve mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Kaymakamı Kartal, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
     Böyle günler hüzünde ve sevinçte birleştiğimiz, farlılıklarımızdan çok benzerliklerimizi gördüğümüz, kafamızdaki ön yargıları yıktığımız günlerdir. Farklılıklarımızın yerine benzerliklerimizi ön plana çıkarmamız bazı kişileri rahatsız edecek. Çünkü farklılıklardan nemalananlar, bunlar üzerinden siyaset yapmaya kalkanlar, yalnızca kendi geleceklerini düşünenler her zaman olacak, fakat bizim kaynaşmamıza, sevgimize, kardeşliğimize kimse engel olamayacak.
     Müftü Gül ise Muharrem ayının, tarih boyunca Müslüman toplumlar açısından ayrı bir önem taşıdığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
     Muharrem ayı, aynı zamanda Hz. Peygamberin torunu Hz. Hüseyinin ve çoğu ehl-i beyt mensubu 70ten fazla insanın siyasi ihtiraslar uğruna Kerbelada şehit edilmesi nedeniyle Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir. Bu acımasız hadise, özellikle milletimiz başta olmak üzere, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun, bütün Müslümanların asırlardır dinmeyen ortak acısı olmuştur. Kerbelada acımasızca şehit edilen Hz. Hüseyin ve arkadaşları, bu hadisedeki asil duruşu ve haksızlıklar karşısındaki onurlu mücadelesi ile bütün müminlerin gönüllerinde taht kurmuş, ona ve yakınlarına bu zulmü reva görenler ise insanlığın ortak vicdanında mahkum edilmiştir.
     Müslümanlara düşen önemli görevlerden birinin, bu tür olaylardan ibret almak ve birlik beraberliği zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmak olduğunu vurgulayarak, Diğer taraftan Muharrem ayı ile bağlantılı olarak uzun yıllardır yaşatılan uygulamalardan birisi de aşure geleneğidir. Milletimizin komşularına, dost ve akrabalarına yılda iki defa dağıttığı güzelliklerden biri kurban, diğeri ise aşuredir. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir dedi.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Gümüşhacıköy Kaymakamlığınca Muharrem iftarı düzenlendi ... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER