Terörle mücadele

Terörle mücadele -Diyarbakır Valiliği: PKK/KCK terör örgütünün daha önce yol kesme, asker kaçırma ve mayın patlamalarını gerçekleştirdiği bölgede bu defa ihbar ve anında müdahale çok büyük bir faciayı önledi


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valiliği, PKK/KCK terör örgütünün daha önce yol kesme, asker kaçırma ve mayın patlamalarını gerçekleştirdiği bölgede ihbar ve anında müdahale çok büyük bir facianın önlendiğini belirtti.
     Valilik tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice ilçesi Serince köyü yol ayrımında teröristlerce mayın döşendiğine ilişkin ihbar üzerine olay yerine giden güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada bir teröristin etkisiz hale getirildiği ve çok sayıda patlayıcı düzeneği ile çeşitli malzemelerin ele geçirildiği bildirildi.
     Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice ilçesi Kayacık/Serince köyü yol ayrımında 4-5 kişilik şüpheli bir grup şahsın bulunduğu ihbarının gelmesi üzerine Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca mobil jandarma özel harekat timi ile kobra zırhlı araçlarının bölgeye sevk edildiği vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Güvenlik güçleri bölgeye ulaştıklarında bölücü terör örgütü PKK/KCK mensuplarının yol üzerinde hareket halinde oldukları tespit edilmiş, şahıslara dur ihtarında bulunulmuş ve şüpheli şahısların dur ihtarına ateşle karşılık vermesi üzerine güvenlik güçleri ile teröristler aralarında çatışma çıkmıştır. Daha sonra bölgede yapılan aramada 1 bölücü terör örgütü PKK/KCK mensubu terörist, 1 adet bixi marka makineli silah ve 50 adet mermi ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Olay bölgesi ve yakın çevresinde yapılan arama tarama ve keşif faaliyeti sonrasında Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde Serince köyü yol ayrımında 1 metre genişliğinde 0,5 metre uzunluğunda ve 0,5 metre derinliğinde bir çukur, yaklaşık 1000 metre kablo, 500 metresi düzenek bağlantısı yapılmamış toprağa gömülü şekilde 3 adet 12 kiloluk büyük tüp, ağızları kesik ve içleri Anfo tipi patlayıcı madde -amonyum nitrat ve petrol ürünü karışımlı ve A-4 patlayıcı ile güçlendirilmiş- ile dolu, patlatılmak üzere hazırlanmış 1 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, bölücü terör örgütü mensuplarına ait 6 adet sırt çantası ele geçirilmiştir. Ayrıca Jandarma Bölge Komutanlığınca ilave jandarma özel harekât timleri bölgeye sevk edilmiş ve yine 7. Kolordu Komutanlığınca da 2 adet taarruz helikopteri görevlendirilerek bölücü terör örgütü mensuplarının muhtemel kaçış istikametlerine ve içerisine kaçtıkları ormanlık alana yönelik takip icra edilmiştir. PKK/KCK terör örgütünün daha önce yol kesme, asker kaçırma ve mayın patlamalarını gerçekleştirdiği bölgede bu defa ihbar ve anında müdahale çok büyük bir faciayı önledi.
     Açıklamada, olay bölgesinde gerekli adli tahkikatın yapılması maksadıyla patlayıcı imha ekipleri, mayın arama köpek timi ve diğer güvenlik unsurları gönderildiği de kaydedildi.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER