Gümüşhanede Zeki, Çevik ve Ahlaklı Projesi

Gümüşhanede Zeki, Çevik ve Ahlaklı Projesi sona erdi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Emniyet Müdürlüğünce SODES kapsamında hazırlanan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ortaklığında yürütülen Zeki, Çevik ve Ahlaklı projesi sona erdi.
     Polisevinde düzenlenen kapanış toplantısına, Vali Vekili Armağan Önal, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, kamu kurum müdürleri, emniyet personeli ve projede yer alan sporcular katıldı.
     Vali Vekili Önal, projenin Kalkınma Bakanlığı tarafından Malatyada düzenlenen 2. SODES İyi Örnekler Konferansı ve Fuarında, Gümüşhanede yürütülen 63 proje arasından en iyi proje olarak ödüle layık görüldüğünü belirterek, Başlığı, alt başlıkları ve uygulaması ile çok iyi yürütülmüş bir proje. Diğer projelerimize örnek olacağını düşünüyorum dedi.
     Emniyet Müdürü Yüksel ise projenin, Gümüşhanedeki emniyet personeli olarak sadece olay olduktan sonra değil olmadan önce gençlere iyi alışkanlık kazandırmayı hedeflediğini ifade ederek, Gençleri faydalı etkinliklerle buluşturan, spor alışkanlığı, zekayı geliştirme etkinliklerini artıran ve önder büyüklerle bir araya getiren bir proje idi. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim diye konuştu.
     Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Soyaslan ise projenin 3 farklı modülle yürütüldüğünü kaydederek, Zeki modülü kapsamında Karşıyaka Mahallesi mesire alanında Zeka Küpü Gençlik Evi yapıldı. Çevik modülü kapsamında basketbol, hentbol ve okçuluk kursları açıldı ve ahlaklı modülü kapsamında da gençler ile Mahmut Oltan Sungurlu, Ertuğrul Sağlam ve Ziya Doğan buluşturuldu dedi.
     Soyaslan, 18 yaş altı 535 çocuk ve gencin bu aktivitelere katıldığını belirterek, 8 lise ve 4 ilköğretim okulunun katıldığı okullar arası hentbol ve basketbol turnuvası yapıldığını, Gümüşhanenin çevre illerde temsil edilen bir hentbol ve basketbol takımına sahip olduğunu ve 200 öğrenciye spor malzemesi verildiğini söyledi.
     Toplantı, müsabakalarda dereceye giren sporculara ödüllerinin, projeye katkı sağlayan kurumlara plaketlerinin verilmesi ile sona erdi.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhanede Zeki, Çevik ve Ahlaklı Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER