Gümüşhanede bin 170 kişi evde bakım

Gümüşhanede bin 170 kişi evde bakım hizmetinden faydalandı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce, 2012 yılında bin 170 kişiye engelli evde bakım ücreti ödendiği bildirildi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İdris Altuntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç bin 170 kişi tespit ettiklerini belirtti.
     Devletin bu kişilere yardım elini uzattığını ifade eden Altuntaş, Müdürlüğümüzün çalışmaları sonucu ya da bizzat kuruma yapılan müracaatlar aynı ay içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılıyor. 2012 yılında müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalarla il genelinde engelli ve bakıma muhtaç kişiler tespit edildi. Yapılan çalışmalar sonucu 2012 yılında bin 170 aileye toplam 8 milyon 500 bin lira ödeme yaptık dedi.
     Altuntaş, kentte 60 kişi kapasiteli Huzurevi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi ile Sosyal Hizmet Merkezi ve İl Müdürlüğü binalarının yapılmasının planlandığını kaydederek, Sosyal Hizmet Merkezi ve İl Müdürlüğü binasının proje ihalesine çıkıyoruz. Önümüzdeki haziran ayında da ihalesini gerçekleştirerek, eylül ayında yer teslimini yapacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhanede bin 170 kişi evde bakım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER