Gümüşhanede fabrika yangını

Gümüşhanede fabrika yangını -Pestil fabrikasında çıkan yangında 3 işçi dumandan etkilendi, bir itfaiye eri hafif yaralandı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede pestil fabrikasında çıkan yangında 3 işçi dumandan etkilendi, bir itfaiye eri hafif yaralandı.
     Merkeze bağlı Bağlarbaşı Mahallesinde, Yusuf Büyükbayraktara ait pestil ve köme üretilen fabrikada yangın çıktı. Yağ kazanından çıktığı tahmin edilen yangın, kısa sürede büyüdü.
     Gümüşhane ve Tekke itfaiyeleri ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve fabrika çalışanlarının müdahale ettiği yangın, yaklaşık 4 saatte söndürüldü.
     Yangın sırasında kaşının kenarına cam kırığı isabet eden bir itfaiye eri, yarasına dikiş atılmasının ardından yangına müdahaleye devam etti. Dumandan etkilenen 3 işçi, olay yerindeki sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     Olay yerinde gazetecilere açıklama yapan Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, yangının kazan dairesindeki yağ tankından çıktığını belirterek, "Öğle yemek molasında fabrikadaki işçilerden biri yağ kazanında ufak bir alevlenme olduğunu görüyor. Ona müdahale etmeye çalışıyor ama panik yapıyor. Alev kısa sürede büyüyor. Daha sonra yağ kazanı patlıyor ve yangın daha çok büyüyor. İtfaiye ekiplerimiz yangına kısa sürede müdahale etti" dedi.
     Yangın sonrası fabrikada yaklaşık 4 milyon liralık maddi hasar oluştuğunu ifade eden Aşkın, soğutma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Osman Yetim / Asena Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Gümüşhanede fabrika yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER