Gümüşhanede kar yağışı

Gümüşhanede kar yağışı -Gümüşhane Meteoroloji İstasyon Müdürü Kul: Gece hava sıcaklığı sıfırın altında 2 dereceye kadar düşecek. Bu nedenle don olayı beklemekteyiz


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede 2 gündür etkili olan yağmur, hava sıcaklıklarının düşmesiyle yerini kara bıraktı.
     Kentin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı, Gümüşhane-Trabzon kara yolunun 2100 rakımlı Zigana Dağı Geçidinde de etkili oluyor. Kar ve sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Zigana Geçidinde, sürücülerin dikkatli olması istendi.
     Gümüşhane Meteoroloji İstasyon Müdürü Nazım Kul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksek kesimlerde başlayan kar yağışının, Gümüşhane merkez ile Torul, Kelkit, Köse ve Şiran ilçe merkezlerinde de etkili olacağının tahmin edildiğini belirtti.
     Yağışın bu gece ve yarın devam etmesinin beklendiğini ifade eden Kul, Hava sıcaklığı gece sıfırın altında 2 dereceye kadar düşecek. Bu nedenle don olayı beklemekteyiz. Üreticilerimiz don olayına karşı dikkatli olmalı dedi.
    
     -Kelkit Çayı taştı-
    
     Öte yandan, Kelkit ilçesinde sağanak sebebiyle debisi yükselen Kelkit Çayı taştı. Taşkın sonucu Küçük Cami Mahallesi ile Kılıçtaşı ve Yenice köylerinde bazı evlerin zemin katlarını su bastı, ekili alanlar zarar gördü.
     AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran ve diğer yetkililerle zarar gören yerlerde incelemede bulundu.
     Üstün, zarar tespit çalışmalarının bir an önce yapılacağını ve kimsenin mağdur olmayacağını söyledi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir - Ertuğrul Demir / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Gümüşhanede kar yağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER