Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Irkın: Tarımsal faaliyette bulunan işletmeler, günümüzde iktisadi üniteler olarak algılanmak durumundadır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, tarımsal faaliyette bulunan işletmelerin, günümüzde iktisadi üniteler olarak algılanmak durumunda olduğunu söyledi.
     Köse, Kelkit ve Şiran ilçelerinde faaliyet gösteren Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Ortakları ve üreticilere, Erzurum Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri Erdal Aksakal ve Mustafa Uzun tarafından yem bitkileri ekilişleri, üretim teknikleri, yem bitkilerinin tanıtımı konusunda bilgi verildi.
     Köse 60. Yıl İlköğretim Okulu konferans salonundaki toplantıya, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, ilçe müdürleri, Ziraat Odası Başkanı Temel Ağaç, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Karakoç, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necmettin Aygün, oda temsilcileri, üretici birlikleri üyeleri ve çiftçiler katıldı.
     Irkın, toplantıda yaptığı konuşmada, Gümüşhanenin iki tarım havzasından oluştuğunu belirterek, şunları söyledi:
     Özellikle Yukarı Fırat tarım havzasında yer alan Köse, Kelkit ve Şiran ilçelerimizde hayvancılık dolayısıyla yem bitkileri büyük önem arz etmektedir. Tarımsal faaliyette bulunan işletmeler, günümüzde iktisadi üniteler olarak algılanmak durumundadır. Yani kar zarar hesabı yapan, bilanço esasına göre çalışan bir müessese gibi düşünmek zorundayız. Gelirimizi, giderimizi iyi hesap edeceğiz. Hayvancılık yapıyorsak, kendi kaba yemimizi karşılayan arazimiz varsa yetiştireceğiz. Arazimiz yoksa da araziyi kiralama yoluyla yem bitkisi ekeceğiz. Bu yıl samanda olduğu gibi dışarıdaki dalgalanmalardan en az etkilenmeliyiz.
     Irkın, 3 ilçenin hayvancılık açısından önemli olduğunu ifade ederek, Bu bölgelerde özellikle Şiranda yapılmış olan sulama yatırımları var. Köse, Sadak ve Demirözü barajları ile birlikte bölgemizde 100 bin dekarın üzerinde yeni sulu tarım arazisi faaliyete geçecektir. Nereden bakarsak verim iki katı artarsa 100 bin ile 200 bin dönüm yeni arazi kazanmış gibi olacağız. Yem bitkisi ekeceğiz, ama hangi çeşidi ekeceğiz, bölgemize, arazimize en uygunu nedir, bunlar da işin hassas tarafıdır dedi.
    
     Muhabir: Engin Doğru
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER