Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Aktaş:

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Aktaş: "İlimizin son dört yıllık YGS sonuçları incelendiğinde Türkiye genelinde birbirine yakın bir sıralamada yer aldığı görülmektedir"


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, son dört yılda Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına bakıldığında Gümüşhanenin, Türkiye genelinde birbirine yakın sıralamalarda yer aldığını belirtti.
     Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin yüksek öğretime devam edebilmeleri amacıyla ÖSYM tarafından iki aşamalı sınav sistemi uygulandığını anımsattı.
     Gümüşhanenin, 2010 yılında sınava giren tüm adayların puanlarının hesaplanması sonucunda 50. sırada yer aldığını ifade eden Aktaş, şunları kaydetti:
     "2011 yılında 214,609 puanla 46. sırada, 2012 yılında ÖSYM tarafından Türkiye sıralaması açıklanmadığı için ülke sıralamasının bilinmediği ancak son sınıf düzeyindeki öğrencilerin puan ortalamasının 250,150 olduğu, 2013 yılında ise ÖSYM tarafından ilimizin sıralamasının 51 olarak açıklanmasına rağmen puan ortalamalarının verilmemesi nedeniyle diğer illerle olan puan farklarına ilişkin herhangi bir karşılaştırma yapılamamaktadır. Buna rağmen ilimizdeki ortaöğretim kurumlarımızın son sınıfında bulunan öğrencilerin puan ortalaması 199,095 olarak hesaplanmıştır. İlimizin son dört yıllık YGS sonuçları incelendiğinde Türkiye genelinde birbirine yakın bir sıralamada yer aldığı görülmektedir."
     Aktaş, öğrencilerin okullaşma oranları incelendiğinde, yüzde 66 meslek lisesi, yüzde 34 genel ve akademik lise öğrencisi bulunduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Aktaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER