Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akçay: Temel gıda maddesi olan ekmeğin en sağlıklı şekilde üretilerek, insanımızın tüketimine sunulması hedeflenmektedir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, temel gıda maddesi olan ekmeğin en sağlıklı şekilde üretilerek, insanların tüketimine sunulmasının hedeflendiğini bildirdi.
     Akçay, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile ekmek üretimi yapan tüm işletmelerde çalışanlara ve ekmek satışı yapan personele temel gıda hijyen eğitimi alma zorunluluğu getirildiğini belirtti.
     Tebliğ kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası, Gümüşhane Esnaf Odaları Birliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte, Ekmekte Hijyen ve Standart Eğitimi düzenlendiğini ifade eden Akçay, şunları kaydetti:
     Sosyal sorumluluk kapsamında ücretsiz olarak verilen 5 günlük eğitimlerde katılımcılar temel gıda hijyeni, ekmek ve ekmek çeşitleri ile mevzuat konularında bilgi sahibi oldular. Eğitimler, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü mühendislerinden yüksek gıda mühendisi Çağrı Altundağ tarafından verildi. Eğitimlerle, ilimizde ekmek üretimi ve satışının Türk Gıda Kodeksinde göre yapılarak, temel gıda maddesi olan ekmeğin en sağlıklı şekilde üretilerek, insanımızın tüketimine sunulması hedeflenmiştir.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER