Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akçay: Gümüşhane, geçen yıl 25 kat artışla ihracatı en hızlı artan il olmuştur


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) İsmail Akçay, Gümüşhanenin geçen yıl 25 kat artışla ihracatı en hızlı artan il olduğunu bildirdi.
     Akçay, yaptığı açıklamada, son zamanlarda dünyadaki bütün ülkelerin ihracat yarışı içine girdiğini, artık ülkelerin zenginleşmesi ve kalkınmasının, yaptıkları ihracatlarla doğru orantılı geliştiğini belirtti.
     Merkezi hükümetlerin ihracat konusunda çok büyük teşvikler ve destekler verdiğini ifade eden Akçay, şöyle devam etti:
     Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de merkezi hükümetlerin ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin ülke ekonomisine katkı sağlanması noktasında hazırladığımız bütün programları, Gümüşhane ölçeğinde iş dünyamızla paylaşıyoruz. İş dünyamızın bütün gelişmelerden haberdar olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu çalışmalar sonucu, ihracatı olmayan iller arasında ya da ihracatta son sıralarda yer alan Gümüşhane, geçen yıl 25 kat artışla ihracatı en hızlı artan il olmuştur. 2012 yılı sonu itibarıyla ihracatımıza baktığımız zaman maden sektörünün gelişmesi, Gümüşhane ihracatının yaklaşık 25 kat büyümesine vesile oldu.
     Gümüşhanenin maden bakımından çok zengin yataklara sahip olduğunu, bu zenginlikleri hem Gümüşhane hem de ülke ekonomisine kazandırmak için şirketlerin gayret gösterdiğini vurgulayan Akçay, şunları kaydetti:
     Maden firması ile pestil-köme firmasının 2012 yılında yapmış olduğu ihracat 5 milyon 277 bin dolar oldu. 2010 ve 2011 yılında ihracatımız 150-250 bin dolar arasında idi. Dolayısıyla ihracatta son sıralarda yer alan Gümüşhane, geçen yıl yaşanan artış ile 76. sıraya yükseldi. Bu ilimiz ve ülkemiz adına çok güzel bir gelişmedir. Çünkü Gümüşhanenin dağından, taşından çıkarılan madenlerin Çine kadar gönderilmesi artık Gümüşhanenin de dünya ekonomisi ile entegre olması yolunda önemli adım olarak görüyoruz ve bunun devamını bekliyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER