Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Jeon, Kocaelide:

Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Jeon, Kocaelide: Türkiye ve Güney Kore arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması, bu sene içerisinde yürürlüğe girecektir (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Bay Tae Dong Jeon, Türkiye ve Güney Kore arasındaki Serbest Ticaret Anlaşmasının, bu sene içerisinde yürürlüğe gireceğini söyledi.
     Kocaeli Valisi Ercan Topacayı, ziyaret eden Jeon, burada yaptığı konuşmada, dost ve kardeş ülke Güney Korenin İstanbul Başkonsolusunu ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.
     Jeonun İstanbula yakın zamanda atandığını, kendisine görevinde başarılar dilediğini anlatan Topaca, İki ülke arasında çok köklü bir ilişki vardır. Özellikle Türkiye ile Güney Kore vatandaşları hem kültürel yakınlık hem de 1950 yıllarındaki bizim askerimizin de katıldığı bir savaştan dolayı her ülke arasında çok yakın ve duygusal ilişkiler vardır diye konuştu.
     Topaca, iki ülke arasındaki ilişkilerin, günümüzde de aynı yoğunlukta devam ettiğini vurgulayarak, Güney Kore ile Türkiye arasında siyasi ve diplomatik ilişkiler olduğu gibi çok yoğun ekonomik ve ticari ilişkilerin de bulunduğunu kaydetti.
     Bu kapsamda Kocaelide de Güney Koreli fabrikaların olduğuna dikkati çeken Topaca, Hyundai fabrikası ilimizin önemli fabrikalarından biridir. Posco firmasının paslanmaz çelik üzerine yapmış olduğu yeni yatırım, önemli bir Güney Kore yatırımıdır. Bunun dışında irili ufaklı diğer firmalar da var. Biz bu dönemde Başkonsolosu Jeon ile sanayinin başkenti dediğimiz kentimizde, ticari ilişkileri daha da geliştirmeye çalışacağız. Karşılıklı ticari anlamda yaşanan sorunlar varsa bunları görüşerek, ekonomi ve ticaretin önündeki engelleri kaldırarak, ilişkimizi inşallah daha da geliştirmeye çalışacağız ifadesini kullandı.
    
     -Türkiyeyi her zaman teşekkür ederek hatırlıyoruz-
    
     Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Taedong Jeon da iki ülke arasındaki ilişkilerin çok tarihsel ve köklü olduğunu kaydetti.
     Hyundai ve Posco firmalarının Kocaeliye yatırımların önemli ve büyük anlam taşıdığını dile getiren Jeon, Türkiye ve Güney Kore arasındaki ilişkilerin, 2002 Dünya Kupasında bir kez daha dünyaya gösterildiğini vurguladı.
     Türk askerinin, Kore Savaşına katıldığını hatırlatan Jeon, şöyle konuştu:
     Türkiyeyi her zaman teşekkür ederek hatırlıyoruz. Aslında bu sene Kore Savaşının 60. yıl dönümü. Geçen sene Türkiye ve Kore arasında Serbest Ticaret Anlaşması gerçekleştirildi. Büyük ihtimalle bu sene içerisinde yürürlüğe girecektir. Kore tarafında bütün işlemler bitti. Şimdi Türkiye tarafını bekliyoruz. 2013 yılı, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerde yeni bir sayfa açılması için önemli bir yıl olacaktır. O yüzden Kore fabrikalarının olduğu bu ilimizi ziyaret ettik.
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Jeon, Kocaelide: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER