Güney Koreliler Malatyayı gezdi

Güney Koreliler Malatyayı gezdi -Malatya Valisi Saran: -Önümüzdeki yıllarda ilimizi ziyaret edecek Güney Koreli turist sayısında önemli bir artış sağlayacaklarına inancımız tamdır


MALATYA (A.A) - Güney Koreli turizm yazarları ve tur operatörlerinden oluşan heyet, Malatya gezisini tamamladı. Malatya Valisi Ulvi Saran, heyetin, gelecek yıllarda Malatyayı ziyaret edecek Güney Koreli turist sayısında önemli bir artış sağlayacağına inandığını belirtti.
     Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Saranın girişimleriyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tokyo Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Malatya Belediyesi ve Fırat Kalkınma Ajansının katkıları ve Türk Hava Yollarının ulaşım sponsorluğunda Türkiyeye gelen Güney Koreli heyetin, 3 gün boyunca Malatyanın doğal, kültürel ve tarihi mekanlarını gezerek incelemelerde bulunduğu ifade edildi.
     Açıklamada, Saranın değerlendirmesine de yer verildi. Saran, değerlendirmesinde, Malatya ve çevresindeki illeri dünya ülkelerine tanıtmak amacıyla başlattıkları programda ilk önce Japonyadan, ardından da Güney Koreden turizm sektöründe etkili şahsiyetleri kente davet ettiklerini anımsattı.
     Güney Koreli misafirlerimizin de kenti en iyi şekilde tanıtacaklarına ve önümüzdeki yıllarda ilimizi ziyaret edecek Güney Koreli turist sayısında önemli bir artış sağlayacaklarına inancımız tamdır değerlendirmesinde bulunan Saran, Türkiyenin turizm açısından giderek büyüyen bir ülke olduğunu, tarih, deniz ve coğrafya açısından ülkede önemli fırsatlar sunulduğunu belirtti.
     Malatyanın turizmin pek çok çeşidini bünyesinde barındırdığını vurgulayan Saran, şunları kaydetti:
     Amacımız Malatya ve çevresinden hareketle Türkiyede turizm potansiyelinin, kırsal bölgede de deniz turizmi dışında var olduğunu göstermek ve insanlara buraları tanıtmaktır. Güney Koreyi ziyaretimizde ilginç bir bilgiye şahit olduk. Korelilerin dünyada en çok ziyaret etmek istedikleri ülkeler sıralamasında Türkiye 7. sırada yer alırken, en çok ziyaret edilen ülkeler arasında 24. sırada olduğumuz resmi rakamlarda yer almaktadır. En çok ziyaret edilmek istenen ülkeler arasında 7. sırada olduğumuz halde gidilen ülkeler arasında 24. sırada olmamız ülkemizin yeteri kadar tanıtılmadığını gösteriyor.
     Güney Kore heyeti adına The Seoul Shinmun gazetesi muhabiri Lee Hojoon da Malatyada bulunmaktan memnun olduklarını belirterek, iki ülke arasında köprü vazifesi görerek daha fazla Güney Korelinin Malatyaya gelmesi için çalışacaklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Güney Koreliler Malatyayı gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER