Güneydoğunun dijital tasarımcıları yetiştiriliyor

Güneydoğunun dijital tasarımcıları yetiştiriliyor -Şanlıurfadaki GAP Tarım Sektöründe Özelleşmiş Dijital Tasarım ve İnovasyon Eğitim Merkezi öğrencilerden yoğun ilgi görüyor


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfadaki GAP Tarım Sektöründe Özelleşmiş Dijital Tasarım ve İnovasyon Eğitim Merkezine öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.
     GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) finansmanında Harran Üniversitesinde (HRÜ) Medyasoft işbirliğiyle 1 milyon TLnin üzerinde yatırımla Osmanbey Yerleşkesinde, GAP Tarım Sektöründe Özelleşmiş Dijital Tasarım ve İnovasyon Eğitim Merkezi açıldı.
     İlk etapta 40 eğitimci için Dijital tasarım dersleri verilmeye başlanan merkez, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.
     Merkezdeki eğitimler aracılığıyla özellikle teknoloji bazlı istihdam imkanlarının kısıtlı olduğu Güneydoğu illerinde, çağın ihtiyaç duyduğu alanların başında gelen dijital tasarım konusunda kalifiye eleman yetiştirilmesi hedefleniyor.
     GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil ve HRÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, merkezi ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti.
     Karahocagil, yaptığı açıklamada, bölgede endüstriyel alana yönelik dijital tasarım konusunda altyapı hazırlamak istediklerini belirterek, Burada ilk etapta eğitim verdiğimiz üst düzey gelişime açık kişileri, daha sonra bölge illerinden gelecek dijital tasarım meraklısı öğrencilere eğitimci yapacağız dedi.
     Rektör Prof. Dr. Mutlu da gelişen çağda daha çok donanımlı kişilere ihtiyaç duyulduğuna değinerek, eğitimcilerin, mesleki farkındalıklarını iş piyasasına sunmaya çalıştığını dile getirdi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Güneydoğunun dijital tasarımcıları yetiştiriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER