Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı

Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı kurulması için Mutabakat Anlaşması imzalandı


DENİZLİ (A.A) - Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA), bazı Balkan ülkelerindeki kalkınma ajansları ile Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı (SEENORDA) kurulması için Mutabakat Anlaşması imzaladığı bildirildi.
     GEKAdan yapılan yazılı açıklamada, GEKA uzmanlarının Bosna-Hersek ve Kosovaya, Kalkınma Ajanslarının bölgesel kalkınmada edindiği deneyimleri yerinde incelemek ve SEENORDA Başlangıç Konferansına katılmak amacıyla bir ziyaret düzenlediği belirtildi.
     Açıklamada, Kosovadaki Prizren şehrinde düzenlenen SEENORDA Başlangıç Konferansının Makedonya, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Arnavutluk ve Hırvatistanın Kalkınma Ajansı temsilcilerinin, belediye başkanlarının, Avrupa Birliği Ofisi temsilcilerinin yanı sıra, Türkiyeden Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) katılımıyla gerçekleştiği bildirildi. Açıklamada, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı oluşturulmasına karar verilen konferansta, konferansa kalkınma ajanlarının Mutabakat Anlaşması imzaladığı bildirildi.
     Konferansta Türkiyedeki Kalkınma Ajanslarının İşleyişi, Güney Ege Kalkınma Ajansı ve Güney Ege Bölgesi konulu bir sunum gerçekleştiren GEKA heyetinin, Saraybosna ve Vogoscada incelemelerde bulunduğu, Saraybosna Kalkınma Ajansına ziyarette karşılıklı olarak ajansların çalışma alanları ve bölgelerin yatırım olanakları üzerine sunumlar yapıldığı kaydedildi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER