Güneydoğulu kızlar basketbolu sevdi

Güneydoğulu kızlar basketbolu sevdi -Harranspor Kulübü bünyesinde 3 yıl önce kurulan kadın basketbol takımı, kentteki ve bölgedeki kızlardan ilgi görüyor -Kulüp Başkanı Aslan: "Güneydoğulu kızların sesini Türkiyeye duyurmak istiy


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Müslüm Etgü - Şanlıurfada, Harranspor Kulübü bünyesinde 3 yıl önce kurulan Harran Genç Kadınlar Basketbol Takımı ilgi görüyor.
     Kulüp bünyesinde 2009da kurulan basket takımı, son iki sezonu Şanlıurfa yerel ligi şampiyonu olarak tamamladı.
     Aradan geçen sürede kentteki kızların yanı sıra Adıyaman ve Gaziantep gibi çevre illerdeki kızlar da takımda forma giymek için başvurdu. Mülakatlar sonucunda 18-25 yaş arasındaki başarılı kızların alındığı takımda, 15 genç kız ter döküyor.
     Bu hafta Adıyamanda gerçekleştirilen Genç Kızlar Bölge Müsabakasında şampiyon olan Harranlı kızlar, Erzurumda yapılacak Genç Kızlar Anadolu Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.
    
     -"Destek bekliyorlar"-
    
     Kulüp başkanı Mehmet Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salon sporlarına ilginin artmaya başladığını belirterek, takımdaki birçok oyuncunun ailesiyle hem antrenmanlara hem de maçlara geldiğini söyledi.
     Kent tarihinde bölgede ilk defa bir kadın basketbol takımının kurulduğunu vurgulayan Aslan, yetkililerden maddi ve manevi destek beklediklerini dile getirdi.
     Özellikle oyuncuların antrenman yapacak saha bulmakta zorlandığını ifade eden Aslan, şunları kaydetti:
     "Şanlıurfa milletvekilimiz Zeynep Karahan Uslu, takıma maddi ve manevi destek verdi. Kentimizin milletvekili ve aynı zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelikten de kızlarımıza sahip çıkmasını bekliyoruz. Güneydoğulu kızların sesini Türkiyeye duyurmak istiyoruz. Şimdiye kadar önemli başarılar elde ettik ama daha iyi yerlere gelmek için desteğe ihtiyacımız var."
    
     -"Aileleri destekliyor"-
    
     Oyuncu İrem Öncel de iç saha maçlarında ve antrenmanlarda ailesinin kendisini izlemeye geldiğini ifade ederek, gördüğü destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Her sporcu gibi milli takıma girmek istediğini vurgulayan Öncel, daha önce B Milli Takımının yanı sıra il dışındaki takımlara da seçildiğini ancak ailevi nedenlerden dolayı gidemediğini anlattı.
     Öncelin babası İbrahim Öncel de yaklaşık 7 yıldır basketbolla ilgilenen kızıyla gurur duyduğunu söyledi.
     Basketbolcu kızlara destek verilmesi gerektiğine inandığını belirten Öncel, "Her hafta çocuğumuzun idmanını izliyoruz. İki çocuğum daha ablalarının izinde giderek basketbol oynuyor. Bu da bizim hoşumuza gidiyor" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Güneydoğulu kızlar basketbolu sevdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER