Güreş Federasyonu Olağan Genel Kuruluna doğru

Güreş Federasyonu Olağan Genel Kuruluna doğru -Federasyon başkanı Bekir Çeker: Biz, göreve talip olan insanlar değiliz. Bize görev verildi, biz de yerine getirmeye çalıştık


ANKARA (A.A) - Türkiye Güreş Federasyonunun (TGF) 22 Ekimde yapılacak Olağan Genel Kurulunda yeniden başkanlığa aday olan mevcut başkan Bekir Çeker, başkan seçilmesi halinde Londra Olimpiyatlarında alınan sonuçların bir daha tekrarlanmayacağını belirterek, 2016 Rioda en az 2 altın madalya sözü vererek, vebalimiz olan madalya borcumuzu ödeyeceğiz dedi.
     Bekir Çeker, 22 Ekimde yapılacak genel kurulun, camiaya yakışır şekilde birlik ve beraberlik içinde geçmesini dileyerek, tüm camiayı birleştirici, gelecekte Türk güreşine hizmet verecek ve Türk güreşini olması gereken yere taşıyacak kadroların oluşması noktasında hayırlı olmasını temenni etti.
     Yaklaşık 1 yıldır federasyon başkanı olarak görevinin başında olduğunu belirten Çeker, Biz, göreve talip olan insanlar değiliz. Bize görev verildi, biz de yerine getirmeye çalıştık diye konuştu.
     Çeker, göreve gelmesinden 2 ay sonra olmasına rağmen başarıyla organize ettikleri dünya şampiyonasında grekoromen milli takımının 4 madalyayla dünya ikincisi olduğunu, serbest takımının da 1 madalya aldığını kaydetti.
     Bekir Çeker, federasyon olarak antrenör ve sporcu eğitimi, kamp merkezleri açılması ve kamplarda ihmal edilen diyetisyen, bilimsel çalışma teknikleri ve kondisyon destek noktasında çalışmalar yapıldığını belirtti.
     Sporcu yetiştirmenin ve uluslararası başarının kısa sürede gelmediğini dile getiren Çeker, şu ifadelere yer verdi:
     Başarı ve başarısızlık bize mal edilemez. Başarının da başarısızlığın da ancak yüzde 20si bizimdir. Olimpiyat vizesi almadaki başarımız, madalya kazanılacak anlamına gelmiyor. Morali yüksek tutmak için her sıklette madalya hedefliyoruz dedik. Bir yılda değişecek çok birşey olmadığını spor ve güreş kamuoyu da bilmekte.
     Başkan seçilmesi halinde Londra Olimpiyatlarında alınan sonuçların bir daha tekrar etmeyeceğini belirten Çeker, 2016 Rioda en az 2 altın madalya sözü vererek, vebalimiz olan madalya borcumuzu ödeyeceğiz. Gelecekte Türk güreşi dünyaya damgasını vuracaktır. Londradaki kazanın Rioda olmayacağına inanıyorum. Hep birlikte güreşi beklenen noktalara taşıyacağız ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Hüseyin Burak Demirer
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Güreş Federasyonu Olağan Genel Kuruluna doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER