Güreş: Çorum Geleneksel Yağlı Güreşleri

Güreş: Çorum Geleneksel Yağlı Güreşleri -Ali Gürbüz başpehlivan oldu


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen Çorum Geleneksel Yağlı Güreşlerinde Ali Gürbüz, başpehlivan oldu.
     Nazmi Avluca Spor Tesislerinde hazırlanan er meydanında başlayan müsabakalar öncesinde, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü yaptığı konuşmada Çorumun pehlivanlar diyarı bir kent olduğunu söyledi.
     Çorumun sayısız pehlivan yetiştirdiğine değinen Külcü, Müsabakalar dolayısıyla ilimize gelen çok sayıda pehlivanı ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi.
     Belediye olarak sporun her alanına destek vermeye çalıştıklarını ifade eden Külcü, bu kapsamda bölgede tek olacağını düşündükleri 150 yatak kapasitesine sahip bir salonu güreşe kazandırmak arzusunda olduklarını kaydetti.
     Konuşmaların ardından er meydanına çıkan çok sayıda güreşçi rakipleriyle mücadele etti. Çeşitli illerden yaklaşık 400 sporcunun katılımıyla gerçekleşen etkinliğin sonunda başpehlivanlık mücadelesi için Ali Gürbüz ile Fatih Atlı karşı karşıya geldi.
     Karşılaşma Ali Gürbüzün galibiyetiyle tamamlandı. Müsabakalar sonunda dereceye giren güreşçilere çeşitli ödüller verildi.
     Çorum Geleneksel Yağlı Güreşleri etkinliğine, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay / İsmail Çimen / İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Güreş: Çorum Geleneksel Yağlı Güreşleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER