Gürleyik Köyü Su Festivali

Gürleyik Köyü Su Festivali


ESKİŞEHİR (A.A) - Odunpazarı Belediyesi ve Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen Gürleyik Köyü Su Festivali gerçekleştirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı burada yaptığı konuşmada, Gürleyiki, Eskişehirin saklı cenneti olarak gördüğünü ifade ederek, Gürleyik köyünün doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel özellikleriyle Türkiyenin önemli bir değeri olduğunu kaydetti.
     Sakallı, Gürleyik köyünün turizmden tarıma, tarihi değirmenlerden şelalesine kadar tanıtılması gereken birçok değeri olduğuna dikkati çekti.
     Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy da, Sakallının Gürleyikin hak ettiği değeri bulması için verdiği desteğin takdire şayan olduğunu ve kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti.
     Gürsoy, amaçlarının Gürleyik Çayının sesini duyurmak ve bir kez daha tüm dikkatleri doğa harikası Gürleyike çekmek olduğunu ifade ederek, festivale katılan tüm doğa tutkunlarına teşekkür ettiğini ifade etti.
     Festivalde ayrıca Gürleyikin tanıtımı ve korunması çerçevesinde destek veren gazete ve televizyonların adlarının yer aldığı Basın Anıtının açılışı gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gürleyik Köyü Su Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER