Güroymakta eğitim seviyesi yükseldi

Güroymakta eğitim seviyesi yükseldi


BİTLİS (A.A) - Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, ilçede eğitim seviyesinin yükseldiğini söyledi.
     Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bu yıl eğitimin kalitesinin daha da artacağına inandığını belirtti.
     Öğrencilerin Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında açılan Etüt Merkezinde, SBS ve LYS kurslarına katıldığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     Ayrıca ilçemizde Eğitim ve Yardımseverler Derneğinin hazırladığı SODES projesi kapsamında, 300 öğrencimiz SBS kursuna katılıyor. Diğer yandan Kurs Okul Talebeleri Derneği, 100 öğrenciye kurs veriyor. İlçemizde bu yıl da FEM Dershanesi açıldı. Onlar da bilgi ve birikimlerini öğrencilerimize aktarıyor. Bu yıl puan ortalamamızı daha da yukarılara çekeceğiz. Puanlama olması gerekiyor. Ancak esas ölçü eğitim seviyesinin yükseltilmesidir. Çocuklarımızın temel ahlaki ve insani değerleri kazanması gerekiyor. Bu değerlerin çocuklarımızda oturması için çalışmalarımız devam ediyor.
     Bu yıl Güroymakta ilköğretimde ciddi bir yatırım hamlesinin gerçekleşeceğini de bildiren Yılmaz, yatırımların ilçenin ihtiyaçlarına paralel olarak yapılacağını kaydetti.
     Yılmaz, Valiliğimizce tahsis edilen ödenekler doğrultusunda yatırımlar olacak. Diğer ilçelerimizde olduğu gibi ilçemizde de ciddi bir okul yatırımı yapılacak dedi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Güroymakta eğitim seviyesi yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER