Hac kayıtları 4 Şubatta başlayacak

Hac kayıtları 4 Şubatta başlayacak


KASTAMONU (A.A) - Diyanet İşleri Başkanlığı 2013 Yılı Hac Organizasyonu için ön kayıt başvurularının 4 Şubatta başlayacağı bildirildi.
     Abana İlçe Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2013 yılı hac organizasyonu için ön kayıtların 4 Şubatta başlayacağı belirtildi.
     Bu yıl hacca gitmek isteyenlerin 15 lira ön kayıt ücretini anlaşmalı bankalardan birine yatırmaları gerektiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Ön kayıt bedelini yatıran vatandaşlar, daha sonra müracaatlarını http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda ya da doğrudan müftülüklere yapabilecekler. 2012 yılında hac kurasına katıldığı halde, hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak yapılacak. Bunun dışında 2012 yılı tercihlerinden, il, ilçe, hac konaklama türleri ve kuraya birlikte gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vazgeçenler, müracaat süresi içerisinde müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri yapabilecekler.
    
     Muhabir: Semih Yüksel
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Hac kayıtları 4 Şubatta başlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER