Hacı adayları, son hazırlıklarını tamamlıyor

Hacı adayları, son hazırlıklarını tamamlıyor -Kocaelide kutsal yolculuk öncesinde son hazırlıklarını yapan hacı adayları, iş yerlerindeki yoğunluğu artırdı


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide kutsal yolculuk öncesinde son hazırlıklarını yapan hacı adayları, iş yerlerindeki yoğunluğu artırdı.
     Hac malzemeleri satan iş yerinin sahibi Üzeyir Güneş, AA muhabirine yarın ilk hacı kafilesinin hareket edeceğini belirterek, bu nedenle son günlerde iş yerlerindeki yoğunluğun arttığını söyledi.
     Hacı adaylarının kutsal topraklarda gerekli olan ihram, sandalet, şalvar gibi ürünleri satın aldıklarını belirten Güneş, ürünlerin yüzde 95inin Türkiyede imal edildiğini, bu nedenle Arabistana göre daha ucuz olduğunu bildirdi.
     Hacı adaylarının kendilerini ziyarete gelenlere verecekleri hediyeleri de mağazadan aldıklarına dikkati çeken Güneş, şunları ifade etti:
     Hacı adaylarımız hac görevini yerine getirirken rahat hareket edebilmeleri için giydikleri kıyafetlere önem veriyorlar. Sattığımız giyecekler hem ucuz hem de rahat olduğu için tercih ediliyor.
     Hediyelik eşyalarımız da uygun fiyatta. Bir hacı adayı ortalama bin veya 2 bin lira hediyelik eşya parası veriyor. Hatta zemzemle hurmayı da buradan satın alıyor. Hacılarımız böylece bavullarındaki fazla yüklerden de kurtulmuş oluyor.
     Güneş, ihramların 20-35 lira, sandaletlerin 10-15 lira, şalvarların 20-25 lira, gömleklerin 10-25 lira, bayan feracelerin 45-150 lira, erkek safari takımlarının ise 45-150 lira arasında satıldığını, seccadelerin ise 1,5-14 lira, takkelerin 50 kuruş, tespihlerin 30 kuruş, yüzüklerin 10 kuruş-1 lira, zemzem takımlarının 20-100 lira arasında satıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Hacı adayları, son hazırlıklarını tamamlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER