Hacı adayları 22 yıl sonra yeniden

Hacı adayları 22 yıl sonra yeniden Silopide (Fotoğraflı/Görüntülü)


ŞIRNAK (A.A) - Irakın Kuveyti 1990 yılında işgal etmesinden sonra güvenlik nedeni ile Irak üzerinden kutsal topraklara yapılamayan hac ziyaretleri, 22 yıl aradan sonra yeniden yapılmaya başlandı.
     Suriye üzerinden hacca gitmeyi planlayan hacı adayları, bu ülkede yaşanan olaylar nedeniyle yol güzergahlarını değiştirerek, Şırnakın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısından Iraka giriş yapmaya başladı. Hacı adayları, karayolu ile Suriye yerine Irak üzerinden Suudi Arabistana gidiyor.
     Hacı adaylarını taşıyan otobüslerin sorunsuz bir şekilde Iraka geçmesi için bu otobüslerin B-2 yetki belgesinin olması gerekiyor. Bu belgesi olmayan otobüslerin geçişlerine ise izin verilmiyor. Bu sorunu bulunan otobüs firmaları Ulaştırma Bakanlığına başvururken, otobüslerdeki hacı adayları da Silopide bekliyor.
     Silopideki Sanat Sokağında dinlenerek zaman geçiren hacı adaylarından Guli İsmi, Adıyamandan geldiklerini ve Suriye Kapısından çıkış yapmak istediklerini ancak bu ülkedeki olaylar nedeniyle Habur Sınır Kapısı-na yönlendirildiklerini söyledi.
     Zeynel Abidin Çelik de, Suriyedeki çatışmalardan dolayı bu yıl Habur Sınır Kapısı üzerinden Suudi Arabistana gideceklerini ve pasaportlarını beklediklerini kaydetti.
     İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken ise, B-2 Yetki Belgesi olmayan otobüslerin yasal olarak sınırdan geçemeyeceklerini vurgulayarak, yetki belgesi olan otobüs ve taksilerle Sınır Kapısına gelen hacı adaylarının hiçbir sıkıntı yaşamadan rahat bir şekilde geçiş yaptıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Hacı adayları 22 yıl sonra yeniden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER