Hacıbektaşta İntihar Olgusu paneli düzenlendi

Hacıbektaşta İntihar Olgusu paneli düzenlendi


NEVŞEHİR (A.A) - Hacıbektaş Belediyesi son günlerde ilçede yaşanan intihar vakalarının artması üzerine İntihar Konulu panel düzenledi.
     Hacıbektaşı Veli Kültür Merkezindeki panele Hacıbektaş Belediye Başkanı Alirıza Selmanpakoğlu, Hacıbektaş Devlet Hastahanesi Başhekimi Nihal Sevgi Şanlı, sosyal hizmet uzmanı Fatmagül Ertuğrul ve vatandaşlar katıldı.
     Panelde konuşan sosyal hizmet uzmanı Fatmagül Ertuğrul, intihar davranışında risk faktörlerinden başlıcalarının işsizlik, boşanmış olma, yalnızlık duygusu, depresyon, aile bireyinin ölümü, parçalanmış aileler, şizofreni, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı olduğunu belirtti.
     Gençlerin gelişim dönemleri olan ergenlikte ailelere önemli sorumlukluklar düştüğünü bu dönemde yaşanan travmaların gençleri intihara yönlendirebileceğini kaydeden Ertuğrul, İntihar olaylarının diğer taraftan bakıldığında gençlerin çocukluk döneminin sevgi yoksunluğuyla geçmesi, ailelerin boşanmış olması, ergenlik dönemi, gençlik dönemi, gençlik çağında umutsuz aşklar, öğrenimde başarısızlıklar gençleri intihara sevk edebiliyor. Bu dönemlerde aileler çocuklarını bir başkasının çocuğuyla kesinlikle mukayese etmemeli, her bireyin her çocuğun algılaması, farklı olduğunun farkında olmalıdır. Yetişkinler her zaman zorlukları çözen değildir. Çözemediğimiz sorunlar karşısında elbette doktorlarımıza, psikologlarımıza gidilmeli dedi.
     İntihar fikri oluşan kişiler de bazı belirtilerin oluşabileceğini ifade eden Ertuğrul, İntihar fikri oluşan insanlar kendisini öldürmek istediğini söyler ya da hiç yemek yemez veya aşırı yemek yer. Çok dağınık ve uygunsuz giyinir. Bu tür bireyler hayattan zevk almazlar. Dolayısıyla sürekli ölümü düşünürler. Araba kullanırlarken çok hızlı kullanırlar. Hiç bir şeye konsantre olamazlar bunlar az da olsa bir mesajdır diye konuştu.
     Panel sonunda Selmanpakoğlu konuşmacılara plaket verdi.
    
     Muhabir: Yakup Polat \ Murat Asil
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Hacıbektaşta İntihar Olgusu paneli düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER