Hafızlık eğitim süresinin azaltılması çalışması

Hafızlık eğitim süresinin azaltılması çalışması


MERSİN (A.A) - Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, bilgisayarlı Kuran eğitimiyle, ortalama 2 yıl olan hafızlık eğitim süresini 8 aya kadar düşürmeyi hedeflediklerini bildirdi.
     Türkmenoğlu, Limonlu Kuran Kursuna 29 bilgisayar bağışlanmasıyla ilgili düzenlenen törende, özellikle hafızlık eğitimi veren kurslarda eğitim alan öğrencilerin görsel ve işitsel olarak, kulağına ve gözüne hitap eden bir eğitim sistemi uygulanmasına ağırlık verdiklerini söyledi.
     Bu amaç doğrultusunda 29 dizüstü bilgisayarı Türkiye Diyanet Vakfı olarak Kuran kursları öğreticilerine hediye ettiklerini anlatan Türkmenoğlu, görsel ve işitsel eğitimle hafızlık süresinin de kısalacağına dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Türkiyede ortalama 2 yıl süren hafızlık eğitim süresi, bilgisayarlı eğitimle 8 ay gibi bir süreye kadar düşüyor. Türkiyede hafızlık eğitim süresi ortalama 2 yıldır, biz bu projeyle bunu süreyi 8 ay gibi bir süreye düşürmeyi planlıyoruz. Sürenin kısalması öğrencileri de cesaretlendirecektir. Kurs öğreticilerimizle beraber yoğun bir gayret sarf edeceğiz. Verilen bu bilgisayarların hafızlık eğitimine büyük katkı sunacağını düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Derviş Çömez/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Hafızlık eğitim süresinin azaltılması çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER