Hakkaride Üniversite

Hakkaride Üniversite-Sanayici Buluşmaları çalıştayı


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından üniversite ve sanayici işbirliğini geliştirmeye yönelik Üniversite-Sanayici Buluşmaları çalıştayı yapıldı.
     Hakkari Üniversitesi salonunda bu yıl birincisi düzenlenen çalıştaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Demir, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Çermik, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabih Kayhan, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cemal Erip, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Çatal, Hakkari Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Necmettin Acar, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Önal ile iş adamları katıldı.
     Akademisyenlerin, tarımsal üretim, hayvan yetiştiriciliği, elektrik ve enerji, kimya, maden, otomotiv, tesisat, makine, turizm ve mali işler alanlarında faaliyet gösteren katılımcılarla görüş alışverişinde bulunduğu çalıştayda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Çermik, çalıştayın, var olan işletmelerin geliştirilmesi, yeni işletmelerin açılabilmesi ve bilimin ışığında sanayiye yönelik yenilikçi ve girişimci politikaların hayata geçirilmesi için önemli bir adım olduğunu söyledi.
     İl ve ilçelerin arzu edilen standarda ulaşması için akademisyenler ile sanayicilerin ve esnafın görüş alışverişinde bulunduğu çalıştayın, yapılacak ortak çalışmalar ve yürütülebilecek projeler konusunda önemli bir adım olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Nevzat Taş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Hakkaride Üniversite Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER