Hakkaride ceviz tohumu ekimi

Hakkaride ceviz tohumu ekimi


HAKKARİ (A.A) - Ceviz yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için Hakkari merkez ve ilçelerinde, 500 dekarlık alana 500 kilogram ceviz tohumu ekilecek.
     Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il merkezi ve ilçelerde ekonomik ömrü ve değeri yüksek olan ceviz yetiştiriciliği çalışmalarına başlandığı bildirildi.
     Bu amaçla İl Özel İdare ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce talepler doğrultusunda, atıl durumda bulunan kamu arazilerinin değerlendirildiği çalışma kapsamında, ilk etapta vatandaşlara ait 47 özel arazi ile 3 kamu arazisindeki toplam 500 dekarlık alana, 500 kilogram ceviz tohumu ekimi yapılmasının planlandığı kaydedildi.
     Açıklamada, Bölge halkına yeni istihdam alanları oluşturmasının yanı sıra ilin iklim ve tabiat şartlarına uygun, yerli cevizlerimize ait gen kaynaklarının da korunacağı bu projede, tohumlar tamamen yerli üreticilerden tedarik edilmiştir. Çalışmalar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) doğrultusunda istihdam edilen 25 kişilik bir ekiple gerçekleştirilecek. Birinci etap yerli ceviz tohumu ekim çalışmalarının, 16 Kasım 2012de tamamlanması planlanmakta denildi.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hakkaride ceviz tohumu ekimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER