Hakkaride çevre kirliliğine karşı ÇESAP kuruldu

Hakkaride çevre kirliliğine karşı ÇESAP kuruldu -Hakkari Üniversitesi öğrencileri, Hakkari ve bölgede yaşanan çevre kirliliğine dikkat çekmek için Çevre Sağlığı Platformunu (ÇESAP) kurdu -Rektör Prof. Dr. Ceylan: Öğrencilerimi


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri, Hakkari ve bölgede yaşanan çevre kirliliğine dikkat çekmek için Çevre Sağlığı Platformunu (ÇESAP) kurdu.
     Çevre kirliliğinin önüne geçmek için bir araya gelen Sağlık Hizmetleri MYO öğrencileri, öğretim görevlisi Hakan Yoldaş öncülüğünde faaliyetlerine başladı.
     İlk olarak Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylanı makamında ziyaret eden ÇESAP üyeleri, Çevre Sağlığı Platformu yazılı tişört ve şapka hediye ettikleri Rektör Ceylanı, fahri üye ilan etti.
     Öğrencilerle bir süre sohbet eden Rektör Ceylan, öğrencilerin yaşadıkları çevreye karşı duyarlı olmasından gurur duyduğunu söyledi.
     Genç nesillere çevre bilincinin aşılanmasının çok önemli olduğunu ifade eden Ceylan, Bireyi ve toplumu yakından ilgilendiren bu çalışmayı yapan öğrenci ve akademisyenlerimizi takdir ediyoruz. Gençlerimiz, çevre sevgisi ve doğanın korunması konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Üniversite olarak, ilimizde çevre sağlığı açısından yapılabilecek etkinliklere, her türlü desteği vermeye hazırız diye konuştu.
    
     -Hakkarinin bakir güzellikleri ortaya çıkarılacak-
    
     ÇESAP Koordinatörü Öğretim Görevlisi Hakan Yoldaş ise ÇESAPı, yüksek okulları bünyesinde bu yıl açılan Çevre Sağlığı Teknikerliği bölümü öncülüğünde kurduklarını ifade etti.
     Hakkariyi daha yaşanılır bir şehir yapmayı amaçladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Kentin sahip olduğu güzelliklerin gelecek kuşaklara aktarılmasına ve bilinçli bir nesil, duyarlı bir toplum oluşturulmasına katkı sunma amacıyla kurulan ÇESAP, katı atıklar, içme suları, kanalizasyon, suni, evsel atıklar ve farklı nedenlerle oluşacak her türlü çevre ve doğa kirliliğini engellemeyi hedefliyor. Böylece Hakkarinin bakir kalmış doğal güzelliklerini ortaya çıkarma, tanıtma, çevre sağlığı ile ilgili sorunları gündeme getirme ve bu konuda çalışmalar yapma, okullarımızda çevre sağlığı ile ilgili seminer, paneller vererek, öğrencileri ve halkı çevre sağlığı konusunda bilinçlendirmeyi sağlayacağız.
     Yoldaş, bu platformla, Hakkari ve bölgenin doğal güzellikleri ve çevre problemlerine dikkat çekmeyi amaçladıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Hakkaride çevre kirliliğine karşı ÇESAP kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER