Hakkaride köylülerin kış hazırlığı

Hakkaride köylülerin kış hazırlığı


HAKKARİ (A.A) - Hakkaride köylüler, kavurucu sıcaklar altında tırpan çekerek hayvanlarının kışlık yem ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.
     Hakkaride geçimlerini hayvancılık yaparak sağlayan vatandaşlar, kavurucu sıcaklar altında tırpan çekerek hayvanların kışlık yemini hazırlıyor.
     İl merkezine 9 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca köyü sakinleri sabahın erken saatlerinde tarlalarda ve bağlardaki otları biçmeye başlıyor. Köylüler, modern tarım araçları yerine asırlık tarım aleti olan tırpanı kullanıyor.
     Köylülerden Zahir Ertuş, ot biçme sezonu birkaç gün önce açtıklarını belirterek, yaklaşık 60 dönümlük araziden 5 bin bağ ot biçmeyi hedeflediğini söyledi.
     Hakkari yöresinde kış şartlarının çok çetin geçtiğini ifade eden Ertuş, Bu kış koşullarında hayvancılık yapmak daha da zor. Çünkü yem maliyeti fazla oluyor. Bunun için bizlerde daha çok çalışarak, fazla ot biçmek zorundayız. Arazi şartlarımız da zor olduğu için geleneksel ot biçme aracı olan tırpanı kullanıyoruz. Bizi zorlayan tırpan kullanmak değil, aşırı sıcaklar oluyor dedi.
    
     Muhabir: Nevzat Taş
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Hakkaride köylülerin kış hazırlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER