Hakkaride tarım ve hayvancılık projeleri

Hakkaride tarım ve hayvancılık projeleri


HAKKARİ (A.A) - Hakkaride tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için çalışmalar sürüyor.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak, Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğini, Hakkari Meyveciliğini, Hakkari Sebzeciliğini, Hakkari Arıcılığını geliştirme projelerinin fizibilite çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.
     Açıklamada, projeler kapsamında, 4 ilçede, ilçelerin yüz ölçümü ve köy nüfus yoğunlukları dikkate alınarak, 2 bin adet Akkaraman ırkı koyun (kuzulu), koç ve bin adet yerli ırk keçi (oğlaklı) ve teke dağıtılmasının planlandığı bildirildi.
     Yine projelerle 5 bin adet ceviz ve elma fidanı, 75 bin adet aşısız domates ve aşılı karpuz fidesi, 700 kilogram yerli çeşit domates, biber, patlıcan, soğan ve fasulye tohumu dağıtımının planlandığının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Bakanlığımız tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi projesi kapsamında, 2012 yılında 38 başvuru yapılmış ve bakanlığımızca 30 proje kabul görmüştür. Bu projelerden 27si ağıl yapımı ve 3ü de ekonomik yatırım projesidir. Binalar 2013 yılında yapılacak. Damızlık sığır işletmesi yatırımlarının desteklenmesine ilişkin uygulama esasları tebliğiyle, büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması, et ve süt üretiminde verimlilik ve kalitenin artırılması için de çalışmalar sürecek. Bu yönde yapılacak yatırımlara, hibe desteği uygulanacak.
     2012 yılında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından sadece Hakkariyi kapsayan Hakkari ilinde Meyvecilik ve Sebzeciliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.
    
     Muhabir: Nevzat Taş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hakkaride tarım ve hayvancılık projeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER