Antalya Devlet Hastanesi Yöneticisi Acar:

Antalya Devlet Hastanesi Yöneticisi Acar: -Hastanemizde doğum yapan annelere ve refakatçilerine lohusa şerbeti ikramı uygulamasına başlanılmıştır


ANTALYA (A.A) - Antalya Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Abdurahman Acar, Hastanemizde doğum yapan annelere ve refakatçilerine lohusa şerbeti ikramı uygulamasına başlanılmıştır dedi.
     Acar, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk Devlet Hastanesinin sağlık hizmetlerinin yanı sıra gelenek ve göreneklerin yaşatılması hususunda vatandaşlara hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.
     Lohusa şerbetinin Osmanlı döneminden günümüze ulaşan ve vatandaşların büyük çoğunluğunun evlerinde yaşatmaya devam ettiği bir gelenek olduğunu anlatan Acar, şerbetin Osmanlı döneminde padişah çocuklarına, sultanlara, ziyaretçilere ve saraydaki çalışanlara ikram edildiğini kaydetti.
     Şerbet ikramının o dönemden beri vatandaşların vazgeçemediği geleneklerinden biri haline geldiğini belirten Acar, şöyle devam etti:
     Lohusa şerbeti su oranı yoğun, sağlıklı ve serinleten bir içecektir. Şekerini az kullanarak hafif bir içecek kıvamında tüketilmesi daha sağlıklıdır. İçerisindeki tarçın, kan-şeker dengesinin sağlanmasında etkili olduğu için emziren annenin aşırı tatlı ihtiyacı oluşmasını engellemektedir. Lohusa şerbetinde bulunan baharatlar mideyi rahatlattığı gibi ayrıca bebekte gaz olmasını engellemektedir. Anne sütünü arttıran ve bebeğin kolay ve tatlı süt emmesini sağlayan bir içecektir. Hastanemizde doğum yapan annelere ve refakatçilerine lohusa şerbeti ikramı uygulamasına başlanılmıştır. Böylece yüzlerce yıllık geleneğin yaşatılması ve şerbetin faydalarından yararlanılması sağlanmaktadır.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Devlet Hastanesi Yöneticisi Acar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER