Hakkaride yaşlı bakımı eğitimi

Hakkaride yaşlı bakımı eğitimi


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Üniversitesi, yaşlı ve hasta bakımı elemanı yetiştirme eğitimi vermeye başladı.
     Hakkari Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, projeler birimi tarafından daha önce hazırlanıp Kalkınma Bakanlığına sunulan ve kabul edilen Altın Bilezik Meslek Akademisi adlı proje kapsamında, yaşlı ve hasta bakımı elemanı yetiştirme eğitiminin başlatıldığı belirtildi.
     İlahiyat Fakültesi binasında verilen eğitime, 45 kursiyerin katıldığı bildirildi.
     Kurs eğitmeni Öğretim Görevlisi Galip Sarısu, tüm dünyada yaşanan toplumsal, ekonomik, kültürel ve demografik değişikliklerin, yaşlılık olgusuna yeni bir boyut getirdiğini söyledi.
     Teknolojik yeniliklerin ve buna paralel olarak tıp alanındaki uygulama ve gelişmelerin, ortalama insan ömrünün uzamasına ve yaşlı nüfusun artmasına yol açtığını belirten Sarısu, şöyle konuştu:
     Gerek günlük veya yatılı olarak huzur evlerinde kalan yaşlılara, gerekse de aile yanında, yaşlının kendi çevresinde ailelerin güven duyabileceği ve bakım yapacak elemanlar yetiştiriyoruz. Proje kapsamında kursiyerler Hakkari genelindeki evlerde sağlık hizmeti alan hastalar ve yaşlıları ziyaret edip, uygulamalı eğitim görecekler. 10 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere, Yaşlı ve Hasta Bakımı Sertifikası verilecek. Bu sertifika sayesinde kursiyerler huzur evlerinde, hastanelerde ve rehabilitasyon merkezlerinde iş bulma imkanına sahip olacak.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hakkaride yaşlı bakımı eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER