Hakkarideki çatışma

Hakkarideki çatışma -GMİS Genel Başkanı Alabaş: -Yüreğimize düşen her şehidin acısı ulusumuzun kararlılığını, yılmaz mücadele ruhunu daha da güçlendirmektedir


ZONGULDAK (A.A) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, yüreklere düşen her şehit acısının Türk ulusunun kararlılığını, yılmaz mücadele ruhunu daha da güçlendirdiğini bildirdi.
     Alabaş, Hakkarinin Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 asker ve 2 korucunun şehit olmasıyla ilgili olarak yayımladığı mesajda, vatanın bölünmez bütünlüğüne, Türk ulusunun birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik hain saldırıların yüreklerini yaktığını belirtti.
     Saldırıda 22 askerin yaralandığını ifade eden Alabaş, şunları kaydetti:
     Bu saldırıda Zonguldakın Ereğli ilçesinden jandarma er Metin Çevik de şehit olmuştur. Şehitlerimizin acısı tekrar yüreğimize düşmüştür. Şemdinlide iki haftayı aşkın süredir süren çatışmalar, terör örgütünün emperyalistlerin emellerine nasıl alet olduklarının da birer göstergesidir. Ülkemizin bulunduğu bölge ateş çemberi iken bunu fırsat bilen eli kanlı terör örgütü hain saldırılarını artırmıştır. Bölücü terör örgütü ve onun emperyalist destekçileri bilmelidir ki hiçbir acı ve hiçbir saldırı ulusumuzu yıldırmaya, vatanımızı böldürmeye yetmemiştir, yetmeyecektir. Maden işçileri olarak ülkemizin huzuru ve kalkınmasının önündeki en büyük engellerden biri olarak gördüğümüz bölücü terörün kökünün bir an önce kazınması için kararlı politikalar uygulanmasını talep ediyoruz. Yüreğimize düşen her şehidin acısı ulumuzun kararlılığını, yılmaz mücadele ruhunu daha da güçlendirmektedir. Ulusumuzun sahip olduğu bu güçle, devletimizin kararlılığı birleştiğinde hiçbir güç karşımızda duramaz. Hain saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve ulusumuza başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Hakkarideki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER