Hakkarideki terör saldırısı

Hakkarideki terör saldırısı -CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler: Binlerce şehit vererek teröre çok yüksek bedel ödeyen Türkiyenin, ulusal birliği ve toprak bütünlüğü için bedel ödemeye hazırız


KÜTAHYA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Binlerce şehit vererek teröre çok yüksek bedel ödeyen Türkiyenin, ulusal birliği ve toprak bütünlüğü için bedel ödemeye hazırız dedi.
     Güler, Hakkarinin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakoluna düzenlenen terör saldırısında şehit olan Piyade Er Mustafa Türkmenin cenaze törenine katıldıktan sonra Gedizde bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Türkiyede terör sorununun çözülmesini istediklerini söyledi.
     CHPnin terör sorununu çözümü için geçen günlerde bir adım attığını ifade eden Güler, şöyle konuştu:
     Terör sorununun çözülmesi gerektiğini söyledik. Bizim çözümümüzün hangi ilkelere dayandığı belli. Gerçekten herkes gibi analar ağlamasın, çocuklarımız artık ölmesin diyoruz. Binlerce şehit vererek teröre çok yüksek bedel ödeyen Türkiyenin, ulusal birliği ve toprak bütünlüğü için bedel ödemeye hazırız. Bu yönde Başbakan Recep Tayyip Erdoğana bir ziyaret gerçekleştirdik. Şimdi MHP ve BDP ile görüşmeler yapılacak. Görüşmelerde eğer bir toplumsal uzlaşmaya varabilirsek, bizim ilkelerimiz çerçevesinde bu sorunu bitiririz. Bunun için yeterli araca sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ama yalnız Mustafa Türkmenin ailesine düşmedi, bu ateş Türkiyenin üzerine düştü. Aileye başsağlığı diliyorum. Artık bunlara son vermek için elimizden geleni yapacağız.
    
     Muhabir : Mehmet Altıntaş
     Yayıncı : Deniz Açık
<< Önceki Haber Hakkarideki terör saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER