Hakkariye 4 ambulans daha gönderildi

Hakkariye 4 ambulans daha gönderildi


HAKKARİ (A.A) - Sağlık Bakanlığınca Hakkariye tam donanımlı 4 ambulans daha gönderildi.
     İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Erkam Tüzgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlıkta Dönüşüm Projesinden önce Hakkaride sadece 2 ambulansla vatandaşa hizmet verilmeye çalışıldığını anımsattı.
     Kente gönderilen 4 ambulansla, ambulans sayısının 35 yükseldiğini söyleyen Tüzgen, şöyle konuştu:
     "Sağlıkta Dönüşüm Projesiyle kente 4 ambulans daha gönderildi. Daha önce ambulanslarda sadece sedye varken, bugün araçlarımızın tümü yoğun bakım üniteleriyle yarışabilecek donanımda. Ambulanslarımızın 1i 4 yataklı, 1i snotrak, 6sı palet takılabilir tipte, 27si normal. İlimiz dağlık bir coğrafyada bulunmakta. Kış şartları ağır geçmekte. Bazı köy yolları aylarca kapalı kalabilmekte. Böyle durumlarda paletli ambulanslarımızın önemi daha da artmakta."
     Paletli ambulanslarla yılda yaklaşık 100 hastaya hizmet verdiklerini bildiren Tüzgen, ambulansların en modern teknolojiyle donatıldığını ifade etti.
     Tüzgen, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Paletli halleriyle ciplerimiz saatte, 60 kilometre, snotraksa 25 kilometre hıza ulaşabilmekte. Bu araçlar bir metreyi aşan karda dahi sorunsuzca ilerleyebilmekte. Elimizdeki imkanlarla, en kaliteli ve en hızlı şekilde ambulans hizmeti veriyoruz. Geçmişte kızakla, battaniye ile taşınan hastalarımız, bugün paletli ambulans, snotrak ve helikopterle taşınıyor. Geçmişte hastadan haber alınamazken bugün kırsal kesime 20 dakikadan kısa sürede ulaşabiliyoruz."
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hakkariye 4 ambulans daha gönderildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER