Hakkari Üniversitesinde akedemik yıl açılışı

Hakkari Üniversitesinde akedemik yıl açılışı -Rektör Ceylan: -Bu yıl çeşitli bölümlerde açılan bin 46 kişilik kontenjana ÖSYMce yapılan ilk yerleştirme sonucunda 944 kişi yerleşti


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Bu yıl çeşitli bölümlerde açılan bin 46 kişilik kontenjana ÖSYMce yapılan ilk yerleştirme sonucunda 944 kişi yerleşti dedi.
     Hakkari Üniversitesinin 2012-2013 akademik yıl açılışı Çölemerik Meslek Yüksekokulu salonunda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ceylan, üniversitenin, bilimsel özerkliğe ve kamu tüzel kişiliğine sahip yüksek düzeyde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma, yayın ve danışmanlık yapan, fakülte, enstitü, yüksekokul ve benzeri kuruluş ve birimlerden oluşan bir yükseköğretim kurumu olduğunu anımsattı.
     Bu tanıma dayalı olarak üniversitelerin birinci görevinin, eğitim ve öğretimle ülkenin kalkınması için gerekli olan insan kaynağını yetiştirmek olduğunu dile getiren Ceylan, şöyle konuştu:
     İkinci görevi bilimsel araştırmalar yapmak, ülkenin bilimsel ve teknolojik gelişmesine katkıda bulunmak, üçüncü görevi de toplumla bütünleşerek ürettiği bilgileri faydaya dönüştürmektir. Diğer bir ifadeyle üniversiteler, bilgi üreten, meslek sahibi uzman insan yetiştiren, toplum gelişiminin sağlanmasına katkıda bulunan ve ülkenin her bakımdan gelişmesinde ve kalkınmasında en etkili yol gösterici kurumlardır.
     Üniversitelerin diğer bir asli görevi de gerçeği araştırmak, adaleti savunmak ve böylece doğruyu bulmaktır. Üniversitemizin bu yıl çeşitli bölümlerinde açılan bin 46 kişilik kontenjana ÖSYMce yapılan ilk yerleştirme sonucunda 944 kişi yerleşti. Bu sayı üniversiteye yerleşme oranı bakımından Türkiye ortalamasının üstünde olmuştur. Üniversitemizi tercih edip aramıza katılan öğrencilerimiz bize yenilenen ve çoğalan çalışma şevki vermişlerdir. Kendilerine Hoş geldiniz diyorum.
     Üniversite yönetimi olarak ilk hedeflerinin mevcut yerleşke alanında gerekli fizibilite çalışmalarını yapmak olduğunu anlatan Ceylan, gerekli görülmesi durumunda yeni bir yerleşke alanı belirleneceğini ve yerleşkenin faal hale gelmesinin sağlanacağını kaydetti.
     Ceylanın konuşmasının ardından tören, okul bahçesinde verilen kokteylle son buldu.
    
     Muhabir: Nevzat Taş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Hakkari Üniversitesinde akedemik yıl açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER