Halfetiden kısa

Halfetiden kısa-kısa -Dünya Kuş Gözlem Günü


ŞANLIURFA (A.A) - Avrupa başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Kuş Gözlem Günü dolayısıyla, Halfetide çeşitli etkinlikler yapıldı.
     Dünyada 19 yıldır, ülkemizde 2004 yılından bu yana kutlanan Dünya Kuş Gözlem Günü çerçevesinde Halfeti Doğa ve Su Sporları Kulübü (HDSK) tarafından doğa yürüyüşü ve kuş gözlemi etkinlikleri gerçekleştirildi.
     Halfeti eski yerleşim yeri Değirmen Deresi Vadisi boyunca gezi ve gözlem yapan katılımcılar doğa ile iç içe olma fırsatı buldu.
     HDSK Başkanı Nihat Özdal, kuşların ve yaşam alanlarının korunmasına, kuş göçlerine doğal yaşam alanlarına, beslenme ve göç rotalarına dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirterek, ilgilileri Halfetinin eşsiz doğasında kuş gözlemi yapmaya davet etti.
    
     -HDSKdan proje eğitimi
    
     Halfeti Doğa ve Su Sporları Kulübü (HDSK) koordinasyonunda AB Gençlik Programlarına Proje Hazırlama eğitimleri düzenlendi.
     Karacadağ Kalkınma Ajansı Teknik Destek Çağrısı kapsamında gerçekleştirilen projede 25 kişi eğitim aldı.
     Konuyla ilgili açıklama yapan HDSK Başkanı Nihat Özdal, Karacadağ Kalkınma Ajansından alınan destekle katılımcıların proje yazma konusunda önemli bilgiler aldığını belirtti.
    
     -Halfetide yaratıcı drama ve iletişim becerileri eğitimi
    
     Halfetide öğretmenlere, yaratıcı drama, diksiyon ve iletişim becerileri eğitimi verildi.
     Karacadağ Kalkınma Ajansınca, Eğitim Uzmanı Ferman Salmış tarafından verilen derslere okul idarecileri ve ana sınıfı öğretmenleri ile sınıf öğretmenlerini katıldı.
     Konuyla ilgili açıklama yapan Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik, okullarda eğitim standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.
     Keklik, söz konusu eğitimlerle öğretmenlere farklı bakış açıları kazandırdıklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Sonar / Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER