Halter Federasyonunda toplu istifa

Halter Federasyonunda toplu istifa -Federasyon başkanı Hasan Akkuş ve yönetim kurulu istifa etti -Hasan Akkuş: Avrupa 23 Yaş Altı Şampiyonasında 5 Türk sporcunun dopingli çıkması üzerine ben ve yönetim kurulum istifa etme kararı al


ANKARA (A.A) - Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Avrupa 23 Yaş Altı Şampiyonasında 5 Türk sporcunun dopingli çıktığını açıklayarak, Ben ve yönetim kurulum istifa etme kararı aldık dedi.
     Hasan Akkuş, halter federasyonunda düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl Kasım ayında İsrailde düzenlenen Avrupa 23 Yaş Altı Halter Şampiyonasında 5 Türk sporcunun dopingli çıktığını dile getirdi.
     Akkuş, Bu durum bizim açımızdan ağır geldi. Doping varsa biz yokuz dedik ve yönetim kurulu olarak istifa etme kararı aldık diye konuştu.
     Söz konusu 5 sporcunun şampiyonada madalya alan sporcular olmadığını ifade eden Akkuş, süreç devam ettiği için isimlerini açıklayamayacağını söyledi.
     Uluslararası Halter Federasyonunun doping olayını kendilerine hafta başında bildirdiğini anlatan Akkuş, Emeğimizin büyük kısmını dopingle mücadeleye ayırmış bir federasyon olarak, bu durum bizi şoke etti. En önemlisi kalbimizi kırdı. Her zaman önce temiz spor, sonra performans dedik. Dün akşam yaptığımız yönetim kurulu toplantısında istifa etmeye karar verdik ifadelerini kullandı.
     Mevcut asbaşkan Zeki Türkeşin seçim sürecine kadar başkanvekili görevini yürüteceğini dile getiren Akkuş, Olağanüstü genel kurul sürecine 35 günümüz var. Süreci hemen başlatıyoruz. Tahmin ediyorum Mart ayının ilk haftası seçimler yapılır. Bundan sonraki süreçte aday olmayı düşünmüyorum dedi.
     Bir gazetecinin, Bu kararınızı, sayın bakan ve genel müdürle paylaştınız mı- sorusu üzerine Akkuş, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile görüşme fırsatı olmadığını ancak Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile kararını paylaştığını söyledi.
     Akkuş, şunları dile getirdi:
     Her ortamda dopinge dikkat çekmeye çalıştık. Buna rağmen bunun olması, camianın bir kısmında aynı hassasiyetin olmadığını gösteriyor. Bu kararımızın dünyada yankılarının olacağını düşünüyoruz. Kararımızın dünyadaki başka federasyonlar için de örnek olacağını düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Ülkü Parlakyıldız Karakuş / Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Halter Federasyonunda toplu istifa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER