Halterde Avrupa Şampiyonası buruk geçecek

Halterde Avrupa Şampiyonası buruk geçecek -Yaşanan doping olaylarının ardından yeniden yapılanan ve Avrupa Şampiyonasına sadece genç kadın sporcularla gitme kararının alındığı halter branşında hedef; ülkeyi gururla temsil etmek


KONYA (A.A) - Mümin Altaş - Yaşanan doping olaylarının ardından yeniden yapılanan ve Avrupa Şampiyonasına sadece genç kadın sporcularla gitme kararı alınan halter branşında hedef; ülkeyi gururla temsil etmek.
     Halter Kadın Milli Takımı, 5-14 Nisan tarihleri arasında Arnavutlukun başkenti Tiranda yapılacak Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını Konyada sürdürüyor.
     Kadın Milli Takım Antrenörü Talat Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya 5 kadın sporcuyla katılacaklarını belirtti.
     Yaşanan doping olaylarının ardından federasyon olarak yeniden yapılandıklarını ifade eden Ünlü, şunları kaydetti:
     Türk halterinde hedef hiçbir zaman küçük olmaz. Sıkıntılı bir süreçten geçiliyor. Yakın zamanda yaşanan doping olayları bizi bir hayli üzdü. Hiç kimse, hiçbir spor adamı bunu istemez. Üzücü olaylar ama bunlar da hayatın gerçekleri. Süreç ciddi bir şekilde araştırılıyor. Sorumlular gerekli cezayı alacaktır. Biz bugüne kadar nasıl mücadele etmişsek, bundan sonra da mücadele edeceğiz.
     Ünlü, yaşanan sürecin herkesi olumsuz etkilediğini, sporcuların da motivasyonlarının bozulduğunu dile getirdi.
    
     -İlk defa yarışacaklar var-
    
     Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen gençlerle Avrupa Şampiyonasına hazırlandıklarına dikkati çeken Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Ciddi müsabakalara çıkacağız. Uluslararası bir organizasyon. Teşbihte hata olmasın ama batırıp, çıkarıp hemen bir yere koyamıyorsunuz. Açık ve net söylüyorum. Sporcularımız en iyi şekilde haklarını kullanıp yarışacaklar. Burada 53 kilogramda Ayşegül Çobandan madalya bekliyoruz. Hepsinin madalyası var. Genç takımlarda yer alan sporcular ama burada ilk defa yarışacaklar. Sporculara sizi kürsüde göreceğiz demek yanlış olur. Hedefimiz ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek.
     Ünlü, ilk hedeflerinin ülkemizde yapılacak Akdeniz Oyunlarında çok sayıda madalya kazanmak olduğunu, genç ve tecrübeli oyuncularla bunu başarabileceklerini dile getirdi.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Halterde Avrupa Şampiyonası buruk geçecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER