Hamit Fendoğlunun ölümünün 35. yılı

Hamit Fendoğlunun ölümünün 35. yılı -Malatya Belediye Başkanı Çakır, mesaj yayımladı


MALATYA (A.A) - Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, eski milletvekili ve Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlunun ölümünün 35. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.
     Çakır, mesajında, 35 yıl önce bombalı saldırı sonucu vefat eden, "Hamido" lakaplı Hamit Fendoğlu ile hayatını kaybeden aile fertlerine rahmet diledi.
     Fendoğlunun mertlik ve yiğitliğiyle Türkiyede nam saldığını belirten Çakır, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "Tarih boyunca önemli devlet, siyaset, bilim ve sanat adamı yetiştiren Malatyamızın geçmişte yetiştirdiği önemli siyaset adamlarından birisi de merhum Hamit Fendoğludur. Gönderilen paketli bombayla, gelini ve torunlarıyla birlikte şehit edilen belediye eski başkanlarımızdan ve milletvekillerimizden Hamit Fendoğlu, bu ülkede örnek olarak gösterilen bir siyasetçiydi. Geçmişte yaşanan karanlık olayların aydınlatılmaya başlandığı şu günlerde, bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlerin belirlenmesi temennisiyle Hamit Fendoğlu ile vefat eden gelini ve torunlarını rahmetle anıyor, ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum."
     Hamit Fendoğlu, 17 Nisan 1978de postayla gönderilen paketteki bombanın patlaması sonucu iki torunu ve geliniyle yaşamını yitirmişti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Hamit Fendoğlunun ölümünün 35. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER