Hamsi balıkçıları da vatandaşı da üzdü

Hamsi balıkçıları da vatandaşı da üzdü -Bol olduğu dönemlerde kilosu 1 liraya kadar düşen hamsi Orduda kilosu 7 liradan satışa sunulurken bu durum ne balıkçıları ne de vatandaşı mutlu ediyor -Ordu Kumbaşı Su Ürünleri Kooperatifi


ORDU (A.A) - Bol olduğu dönemlerde kilosu 1 liraya kadar düşen hamsi Orduda kilosu 7 liradan satışa sunulurken bu durum ne balıkçıları ne de vatandaşı mutlu ediyor.
     Adına şiirler yazılan, şarkılar bestelenen, Karadenizlinin sofrasında ayrı bir yeri olan hamsi bu yıl yüz güldürmüyor.
     Ordu Kumbaşı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadenizde hamsinin yok denecek kadar az olduğunu ifade etti.
     Balıkçıların hamsinin azlığı nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı ve üzüntü yaşadıklarını söyleyen Aydemir, şöyle konuştu:
     Balıkçılar olarak umutla beklediğimiz hamsi ne yazık ki istenilen seviyede değil. Hamsi yok denecek seviyede, arkadaşlarımız denizden elleri boş dönüyor. Fiyatlar da bu nedenle yüksek. Böyle olunca da balıkçılar ekonomik anlamda çok zor duruma düştü. Çünkü sezon başlamadan ona göre bir hazırlık yapılmıştı. Şimdi ise tamamen bir hayal kırıklığı yaşıyoruz.
    
     - Palamut ve sıcaklık etkiledi -
    
     Hamsinin az olmasının nedenleri arasında palamut ve hava sıcaklığını gösteren Aydemir, Palamut bu sene çok bol oldu. Doğal olarak palamut hamsiyi bir şekilde yedi. Bunun yanı sıra deniz suyu sıcaklığı halen 10-15 derecelerde. Bu, hamsi için yüksek bir sıcaklık. Artık ümidimiz önümüzdeki ayla deniz suyu sıcaklığının düşmesi ve biraz olsun hamsi avlayabilmek dedi.
     Aydemir, hamsinin kilosunu 1 lira, 2 liraya almaya alışan vatandaşın da yüksek fiyatlardan şikayetçi olduğunu, vatandaşların da ucuz ve bol hamsi için denize kar düşmesini beklediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu / Dilek Sezen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Hamsi balıkçıları da vatandaşı da üzdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER