Harçlıklarıyla başladığı para koleksiyonu 300ü aştı

Harçlıklarıyla başladığı para koleksiyonu 300ü aştı -Yağlıdere ilçesinde 9 yaşında aldığı harçlıklarla para biriktirmeye başlayan Kuşun para koleksiyonunda Türk ve yabancı olmak üzere 300ü aşkın farklı para bulunuyor (Fotoğraf


GİRESUN (A.A) - Yağlıdere ilçesinde 9 yaşında aldığı harçlıklarla para koleksiyonu oluşturmaya başlayan Orhan Kuşun(49) koleksiyonunda Türk ve yabancı olmak üzere 300ü aşkın farklı para bulunuyor.
     Küçük yaşlarda okul harçlıkları için aldığı paraları ve farklı ülke paralarını saklayan Kuş, paraların insanların dikkatini çekmeye başladığını fark edince koleksiyon yapmaya karar verdi.
     Kuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine verilen harçlık ve ilçeye Amerika ile diğer ülkelerden gelen yakınlarından aldığı farklı paraları koleksiyon amacı olmaksızın biriktirmeye başladığını söyledi.
     Biriktirdiği paraların insanların bir hayli dikkatini çekmeye başladığını ve bu nedenle de koleksiyon yapmaya karar verdiğini anlatan Kuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Koleksiyon yapma kararımın ardından daha çok para biriktirmeye başladım. Yağlıderede Amerikada yaşayan çok. Ben de bunun avantajıyla farklı çeşitlerde Amerikan doları topladım. Doların yanı sıra Ruslara ait de çok sayıda para var. Bu iki ülke dışında adını hiç duymadığım ülkelerin de paraları var. 40 yıldır bu paraları biriktiriyorum. Koleksiyonumu evimde oluşturduğum köşede sergiliyorum ve oldukça da ilgi çekiyor. Paraların içinde özellikle de liraların özel bir kıymeti var.
     Kuş, koleksiyonunda kağıt ve yabancı madeni para olmak üzere 300ü aşkın para bulunduğunu ifade ederek, Bu paraların üzerinde kadın yüzüğü, timsah, elmas, harita, tersane, elizabeth, kartal, Mevlana, Fatih Sultan Mehmet, heykel, kadın ve erkek gibi çok sayıda resim bulunuyor. Bu şekil ve resimlerden oldukça zevk alıyorum. Bu koleksiyonuma çocuklarımıza iyi bir hatıra olarak bırakacağıma ve onlarında bunu koruyarak daha da geliştireceğine inanıyorum dedi.
    
     Muhabir: Aytekin Özdemir / Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Harçlıklarıyla başladığı para koleksiyonu 300ü aştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER