Harmancıkta Aşçılık konferansı

Harmancıkta Aşçılık konferansı -Hitit yemekleri uzmanı Sandıkçıoğlu: -Keçi kulağı kızartması yapan Hititliler bizlere hayvanın her türlü parçasının yendiğini, herhangi bir uzvunun ziyan edilmediğini açıkça ortaya koyuyor


BURSA (A.A) - Hitit yemekleri uzmanı Tolunay Sandıkçıoğlu, keçi kulağı kızartması yapan Hititliler bizlere hayvanın her türlü parçasının yendiğini, herhangi bir uzvunun ziyan edilmediğini açıkça ortaya koyuyor dedi.
     Sandıkçıoğu, Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü tarafından düzenlenen Milattan önce 2. bin yıl Anadolusunda Mutfak Kültürü ve Yeme, İçme Alışkanlıkları konulu konferansta yaptığı konuşmada, Anadolu coğrafyasının tarihinin çok eskilere dayandığı için yemek tarihinin de çok eski olduğunu belirtti.
     Tolunay Sandıkçıoğlu, Keçi kulağı kızartması yapan Hititliler bizlere hayvanın her türlü parçasının yendiğini, herhangi bir uzvunun ziyan edilmediğini açıkça ortaya koyuyor dedi.
     Aşçılık Bölümü öğretim görevlisi Osman Güldemir ise Hititler döneminden başlayıp, eski yemek kültürünü uzmanından öğrencilerle buluşturmak istediklerini kaydetti.
     Konferansın sonunda öğrenciler Hitit döneminde yapılan yemeklerden tattı.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Harmancıkta Aşçılık konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER